Sport 18.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

ŠAH: Promjene u Savezu i prijelazni rok

Tijekom zadnjih nekoliko tjedana dogodile su se neke bitne promjene u Šahovskom savezu Međimurske županije. Emil Novak iz osobnih je razloga napustio Izvršni odbor te je došlo do određenih kadrovskih preslagivanja. Branimir Bunjac (ŠK Miklavec) postao je novi potpredsjednik Saveza, a u Natjecateljsku komisiju ušao je Damir Jaklin (Dinamo Palovec). Skupštini Županijskoga saveza kao novi član Izvršnog odbora bit će predložen Josip Kerman (Goran Lopatinec).

Završio je i ljetni prijelazni rok u kojem je bilo određenih iznenađenja. Veliki transfer ostvarili su u Pretetincu u kojem su doveli međunarodnog majstora Mirana Zupea koji je ujedno postao jedini igrač te kategorije u trećoj ligi Centar sjever. Dugodišnji član Stridona Saša Vidović napustio je klub i vratio se u Strahoninec, odakle je i potekao. Stridon je kao nove igrače registrirao FIDE majstora Lasla Pergera i majstorskog kandidata Jana Zamostnija, koji bi trebali nadomjestiti odlazak Vidovića.

Turk u Sarajevu, Jaklin u Paraćinu

Ovo ljeto ponovo je bogato šahovskim događanjima, a neki igrači koriste stanku od obveza da okušaju šahovsku sreću i u susjednim državama. Karlo Turk iz Donjeg Zebanca nastupio je na 44. međunarodnom turniru Bosna i u skupini B zauzeo 41. mjesto između 93 igrača iz sedam država. Turk je krenuo silovito i borio se za sam vrh, ali je u drugoj polovici turnira pao u formi i završio u sredini poretka. Damir Jaklin je već tradicionalno igrao B turnir na jakom međunarodnom turniru Paraćinu u Srbiji i također zauzeo za njega relativno skromno 62. mjesto između 156 igrača iz 16 država s  osvojenih 4,5 bodova. Odmah po završetku jednog turnira prebacio se na drugi na 5. prvenstvo Vojvodine gdje igra na A turniru u još jačoj konkurenciji nego u Paraćinu. Jaklinu je to prilika za popravak rejtinga, ali također i mala promocija „međimurskog“ šaha u svijetu.

Otvoreno 

ekipno prvenstvo Štrigove

Šahovski klub Stridon objavio je poziv za 9. ekipno prvenstvo Štrigove, popularno nazvano „Ljetna liga“. Igrat će se 2. i 3. kolovoza u Štrigovi, a na rasporedu je 5 kola koja će biti rejtingirana za Nacionalnu listu. Tempo igre iznosit će 30 minuta po igraču, uz dodatak 30 sekundi po potezu. Svaka ekipa imat će 4 igrača u početnoj postavi, a može prijaviti i 4 rezervna igrača. Prijave ekipa primaju se zaključno do 28. srpnja, a mogu se slati na e-mail predsjednik@sah-stridon.com.

Branimir Bunjac

Izvor: 3090