Sport 12.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

ŠAH: Prva B liga / Škola šaha

Srbiš četvrti u Humu
Od 30. kolovoza do 7. rujna u Humu na Sutli održavao se open turnir. Nagradni fond iznosio je 20 tisuća kuna, a turnir se rejtingirao za Nacionalnu i Međunarodnu rejting listu. Igralo se 9 kola s tempom 90 minuta uz dodatak 30 sekundi po potezu. Nastupilo je ukupno 65 igrača, među kojima i četiri velemajstora. Međimurske klubove predstavljali su Jurica Srbiš iz Slobode Mihovljan i Marko Rubil iz ŠK Stridon. FIDE majstor Srbiš je ponovo odigrao izvrsno i zauzeo je visoko 4. mjesto sa sedam bodova. Na najboljem je putu da uskoro postane i međunarodni majstor. Rubil je bio 15. s 5,5 bodova. Obojici je to bila zadnja provjera prije nastupa u I. ligi, koja počinje ovaj tjedan.

Počinje Prva B liga
U Bolu na Braču se od 13. do 22. rujna održava Prva hrvatska B liga. Pravo nastupa ima deset ekipa među kojima po prvi put i Stridon iz Štrigove. Liga se igra po Bergerovom sustavu s tempom igre 90 minuta za prvih 40 poteza plus 30 minuta za završetak partije uz dodatak 30 sekundi po potezu.
Interes za ovo natjecanje je velik, a vjerujemo da Štrigovčani imaju snage za opstanak u ligi, ako već ne i za dobar plasman.
Više o samom natjecanju biti će objavljeno u sljedeća dva tjedna. Poželimo našim predstavnicima uspješan prvoligaški početak.(bb)

ŠD “MEĐIMURJE”
Nastavak škole šaha u Čakovcu
Početkom školske godine 2013./14. u Čakovcu se nastavlja ciklus ŠKOLE ŠAHA, koju organizira Šahovski klub “Međimurje” Čakovec, hrvatski trećeligaš. Školu šaha već po tradiciji vodi šahovski djelatnik prof.dr.sc. Stjepan Ovčar, poznati šahovski sudac i organizator mnogih šahovskih natjecanja. Pomoćnik voditelja je Antun Miholček.
Pozivaju se učenici šahovskih osnovnih škola da i dalje nastave pohađati ovu vrlo zanimljivu i korisnu akciju. Mjesto održavanja je zgrada II. osnovne škole na čakovečkom jugu, u isto vrijeme kao i prošle godine, dakle četvrtkom od 15 do 16.30 sati.
Za Školu šaha mogu se prijaviti i novi polaznici. Mole se i roditelji da šalju svoju djecu i tako još više animiraju potencijalne mlade šahiste. Gradskom šahovskom klubu potrebni su mladi igrači, koji će moći zamijeniti starije igrače i veterane. U Međimurju postoje mnoga natjecanja kadeta u više godišta pa i izvan županije. Klub će podržati sve one koji pokažu interes za napredovanje i postizanje rezultata. (V. Turk)

Izvor: 3046