Sport 08.03.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

ŠAH: Roland Tomašić novi predsjednik Saveza

U nedjelju je u motelu “Ilonka” u M. Središću održana Izborna skupština Šahovskog saveza Međimurske županije. Dnevni red se sastojao od 11 točaka. U verifikacionu komisiju izabrani su Franjo Kovačić, Zoran Srnec i Stjepan Paler, a u radno predsjedništvo Stjepan Novak, Emil Novak i Franjo Jančikić. Izvješće o radu u četverogodišnjem mandatu podnio je predsjednik Stjepan Novak, koji je tu dužnost obavljao punih 20 godina! Za vrijeme zadnjeg mandata kao znak priznanja od Hrvatskog šahovskog saveza u našoj je županiji održano Državno žensko prvenstvo 2008. godine, koje je igrano u Toplicama Vučkovec, a povodom 75 godina igranja šaha u Međimurju i 30. godine osnivanja našeg saveza. U HŠS-u u Zagrebu delegati iz naše županije bili su Stjepan Novak, Roland Tomašić, kao članovi Skupštine, a Franjo Kovačić član Natjecateljske komisije i Nadzornog odbora. Saša Stanković bio je povjerenik šahovskih liga Centar-Sjever, a to uspješno radi i danas. Osnovana je i Udruga šahovskih sudaca 2009. godine (u Međimurju djeluje 47 sudaca).
Nositelj kvalitete je Stridon iz Štrigove, za mlade šahiste je mihovljanska Sloboda. Za škole šaha pomoć su dobili Mihovljan, G. Mihaljevec i Miklavec. Priznanja za životno djelo dobili su Branko Resman i Zdravko Janči. Dobili smo i prve pojedinačne prvake među kadetima. Tako je Tajana Turk bila četiri puta prvak Hrvatske, a David Lesar jednom. Klubovi aktivno sudjeluju u ligama, i organizatori su raznih natjecanja za kadete, juniore i serniore, brzopotezne turnire... Na kraju izvješća predsjednik se zahvalio svima na suradnji i odlučio da se više neće kandidirati na tu funkciju.
Za novog predsjednika izabran je Roland Tomašić, koji je iznio svoj program rada i ostalih aktivnosti. Novi članovi Izvršnog odbora postali su: Emil Novak, Branimir Bunjac, Darko Močnik (tajnik), Saša Stanković, Tihomir Jančec i Vladimir Vlahek. U novi Nadzorni odbor izabrani su: Vladimir Lovrenčić, Dragutin Srnec i Dražen Srpak. Stegovni sud sačinjavaju Boris Resman, Franjo Jančikić i Josip Kerman. Usvojen je i dopunjen Statut, prvenstveno zbog proširenja saveza i novih klubova (Prelog, Goričan).
V. Turk

Izvor: 2967