Sport 11.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

ŠAH: Strahoninec odlično startao

Počelo je ovogodišnje izdanje 3. šahovske lige centar-sjever. U ligi se natječe 10 klubova, a čini se da je natjecanje kvalitetom jače nego ranijih godina. Klubovi su se pojačali, pa će konkurencija za prvo mjesto biti velika, ali će zasigurno dramatična biti i borba za opstanak. Uzbuđenje je tim veće jer se očekuje da pobjednik lige glatko prođe kvalifikacije za drugu ligu. Sve je tim značajnije što je svih 10 klubova iz Međimurja, pa se može nazvati i “međimurskom”.
U 1. kolu Strahoninec je visoko porazio Mursko Središće. Domaći su igrali vrlo angažirano, opomenuti iskustvom iz kupa kada je susret završio potpuno drugačijim rezultatom. Goran Lopatinec također je visoko pobijedio Miklavec koji je igrao bez Ivana Novaka, ali imao i malo sportske nesreće. Osobito Damir Srpak kojemu je u izglednoj poziciji protiv Krištovića pala zastavica. U svakom slučaju vrijedna pobjeda domaćina čije mogućnosti u ligi su za sada nepoznanica. Veliki test imati će već sljedeći vikend kada gostuju u Čakovcu. Dinamo Palovec pružio je snažan otpor Međimurju i malo je nedostajalo da naprave iznenađenje. Osobito se istaknuo Marko Hrgar, novi igrač u klubu. Stridon II. relativno očekivano je pobijedio Pretetinec, koji je pokušao taktizirati s rasporedom ploča. Puni bod za goste je po ustaljenom običaju osvojio jedino Ivica Hergotić. Sloboda je bila bolja od Gornjeg Mihaljevca, koji je ostavio solidan dojam. Od Slobode se očekuje puno, biti će zanimljivo vidjeti može li joj se tko i kako suprotstaviti.
Rezultati 1. kola: Strahoninec - Mursko Središće 5:1, Goran Lopatinec - Miklavec 4,5:1,5, Stridon II - Pretetinec 4,5:1,5, Dinamo Palovec - ŠD Međimurje 2,5:3,5, Sloboda Mihovljan - Gornji Mihaljevec 4:2. Parovi sljedećeg kola: Miklavec - Sloboda, ŠD Međimurje - Goran, Pretetinec - Dinamo, Strahoninec - Stridon II, Mursko Središće - Gornji Mihaljevec.

ČETVRTA LIGA
Nikola
Zrinski bolji od Marofa
Počelo je natjecanje i u 4. ligi, u kojoj se, kao i prošle godine, natječe 9 klubova. Razlika je jedino u tome da je u ligi 5 klubova iz Međimurja, a lani ih je bilo 7. Goran i Dinamo prešli su u višu ligu, a lako je moguće da će ih netko slijediti na tom putu. Možda će to biti Nikola Zrinski koji je u prvom kolu uvjerljivo pobijedio Marof, prepuštajući gostima samo dva remija. Gardinovec je kod kuće pomalo neočekivano remizirao s Varaždinom II koji je igrao s potpuno pomlađenim sastavom. Gornji Mihaljevec II iznenadio je domaćine, drugi sastav Slobode, i tijesno, ali zasluženo slavio.
Tako su donekle izravnali poraz prve ekipe, koja je ovog vikenda također gostovala u Mihovljanu. Metalac i Mladost su remizirali, što je više gubitak za goste nego za domaće. Nedelišće je u prvome kolu bilo slobodno.
Rezultati: Gardinovec - Varaždin II 3:3, Sloboda II - Gornji Mihaljevec II 2,5:3,5, Nikola Zrinski - Marof 5:1, Metalac - Mladost 3:3, Nedelišće je bilo slobodno. U 2. kolu sastaju se: Marof - Sloboda II, Mladost - Nikola Zrinski, Varaždin II - Metalac, Nedelišće - Gardinovec, slobodan je Gornji Mihaljevec II.
Branimir Bunjac

Izvor: 3076