Sport 21.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

ŠAH: Stridon bez konkurencije u Štrigovi

U Štrigovi je održano tradicionalno 9. po redu otvoreno ekipno prvenstvo poznato pod nazivom “Ljetna liga”. Igralo se tijekom vikenda, a na rasporedu je bilo 5 kola s tempom igre 30 minuta uz dodatak 30 sekundi po potezu. Prijavilo se ukupno 16 ekipa iz tri države, koje su nastupale sa po 4 igrača u svakom kolu. Na kraju je poredak bio: Stridon 10, Stridon mladi, Strahoninec 8, Feldbach-Kirchberg 7, Pretetinec, Stridon II 6, Radenska Pomgrad 5, Sloboda Mihovljan, Sloboda II, Varaždin, Goran Lopatinec, Gardinovec 4, Miklavec, Mladost Varaždinske Toplice, Gornji Mihaljevec 3, Goran mladi 1.

Ekipa Stridona bila je dobar domaćin brojnim gostima, ali tijekom igre su im uzeli sve što su mogli. Prva ekipa zabilježila je jedan pojedinačni poraz ukupno. Igrali su u sastavu Csonka Attila István, Mladen Trbojević, Ljubomir Orak i David Horvat. Kod mladih Stridona je briljirao David Lesar, bez poraza. Nije ih uspio zaustaviti čak ni Strahoninec koji je odnedavno pojačan FIDE majstorom Sašom Vidovićem.

Istovremeno uz seniorsko prvenstvo održan je i kadetski ekipni turnir. Poredak: 1. Stridon, 2. Mladost, 3. Gardinovec, 4. Dinamo Palovec, 5. Dinamo II, 6. Gornji Mihaljevec. Sastav pobjedničke ekipe: Mihael Hergotić, Martina Heric, Ivor Colev, Leon Klobučarić i Fran Heric. Tako je Štrigova ponovo potvrdila ono što je već godinama poznato, a to je da je vodeći šahovski centar u Međimurju.

Branimir Bunjac

Izvor: 3095