Sport 18.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

ŠAH: Stridon II ponovo na vrhu

Drugim kolom nastavljeno je natjecanje u trećoj šahovskoj ligi centar-sjever. Svi susreti završili su pobjedama, ali uz puno neizvjesnosti. U derbiju kola Stridon II je u gostima pobijedio Strahoninec i zasjeo na vodeću poziciju kao i prošle godine. Na višim pločama Strahoninec je bio bolji, ali odlučile su zadnje tri ploče.
I ostali susreti bili su vrlo ujednačeni. U Čakovcu je domaće Međimurje pobijedilo Goran iz Lopatinca, iako su gosti opasno prijetili. Slično je bilo i u Miklavcu gdje su se gosti nakon vodstva 2:0 morali prilično pomučiti da pobijede u meču. Mursko Središće protiv Gornjeg Mihaljevca tijesno, ali zasluženo osvaja bodove koji vrijede „dvostruko“, jer se radi o ekipama podjednake snage. Pretetinec je kod kuće neočekivano visoko poražen od Dinama iz Palovca, pa se trenutno nalazi na začelju. Bez Matije Sršana u ekipi Pretetinčani će imati puno posla da sačuvaju trećeligaški status.
Rezultati 2. kola: Miklavec - Sloboda 2,5:3,5, ŠD Međimurje - Goran 3,5:2,5, Pretetinec - Dinamo 1,5.4,5, Strahoninec - Stridon II 2,5:3,5, Mursko Središće - Gornji Mihaljevec 3,5:2,5.
Parovi 3. kola (nakon Uskrsa): Stridon II - Mursko Središće, Dinamo - Strahoninec, Goran - Pretetinec, Sloboda - Međimurje, Gornji Mihaljevec - Miklavec.
ČETVRTA LIGA
Nedelišće i Gardinovec miroljubivo
I u četvrtoj ligi igralo se 2. kolo, nakon kojeg više nema ekipe sa stopostotnim učinkom.
Ovog vikenda svoj nastup u ligi počelo je i Nedelišće igrajući neriješeno kod kuće s Gardinovcem, što je i najrealniji rezultat.
Sloboda II očekivano je pobijedila Marof u gostima. Nikola Zrinski izgubio je od Mladosti iz Varaždinskih Toplica koja će biti jedan od kandidata za vrh, zajedno s Varaždinom II koji je nadvisio Metalac iz Ladanja Donjega.
Rezultati 2. kola: Marof - Sloboda II 2:4, Mladost - Nikola Zrinski 4:2, Varaždin II - Metalac 4,5:1,5, Nedelišće - Gardinovec 3:3, slobodan je bio Gornji Mihaljevec II.
Parovi 3. kola: Metalac - Nedelišće, Nikola Zrinski - Varaždin II, Sloboda II - Mladost, Gornji Mihaljevec - Marof, slobodan je Gardinovec.
Branimir Bunjac

Izvor: 3077