Sport 03.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

ŠAH: Stridon II proljetni prvak

U trećoj ligi odigrani su zaostali susreti prvog i petog kola i na taj način liga je konačno kompletirana. U Štrigovi je druga ekipa Stridona pobijedila Slobodu s 4,5:1,5, a samim time osvojila i naslov proljetnog prvaka. Takav rasplet naizgled je iznenađujući, ali obzirom na neambicioznost pojedinih trećeligaša posve logičan. Stridon si je odavno za svoj cilj zacrtao uspjeh na razini Hrvatske i rezultati se vide. Uz malo više truda u drugim šahovskim sredinama Međimurje je već moglo imati dva-tri drugoligaša, pa ako se do sada nije o tome razmišljalo možda će primjer Stridona ostvariti pozitivan utjecaj u tom smislu. U meču Varaždina II i Strahoninca odigran je borbeni remi, a „ranjeni“ domaćini koji su trenutno na začelju tablice bi u drugom dijelu lige mogli postati opasan protivnik za sve suparnike.
Konačni poredak nakon proljetnog dijela lige: Stridon II 8, Međimurje i Sloboda 7, Strahoninec i Pretetinec 6, Miklavec 5, Mladost 4, Gornji Mihaljevec i Mursko Središće 3, Varaždin II 1. Nastavak lige slijedi u listopadu.
2. memorijalni turnir Mladen Zver
U povodu druge obljetnice smrti Mladena Zvera, dugogodišnjeg člana Šahovskog kluba Strahoninec, tajnika i kapetana istoimenog kluba, u subotu, 25. svibnja održan je 2. Memorijalni turnir. Organizatori turnira bili su Šahovski klub Strahoninec i obitelj Zver. Turnir se igrao u 7 kola po švicarskom sustavu po pravilima za brzopotezni šah. Suci turnira bili su Josip Trbojević i Tihomir Želježnjak, a turnirski odbor činili su Vesna Turk, Vladimir Lovrenčić i Zvonko Horvatić.
Konačni poredak natjecatelja: Vladimir Lovrenčić, Karlo Turk, Damir Jaklin, Miodrag Gakić, Zvonko Petanjek, Tajana Turk, Ivan Fodor, Hrvoje Kovač, David Škrobar, Josip Kerman, Mihail Mihajlov, Dražen Vidović, Zvonko Horvatić, Darko Trstenjak, Franjo Kovačić st., Nikola Žišković, Bojan Gašparec, Antun Tomašek, Goran Kovač, Stjepan Novak, Franjo Kovačić ml., Božidar Černov, Vesna Turk, Franjo Gašparec, Luka Gašparec.

Saša Vidović drugi u Dokležovju
U Dokležovju je održan 8. ujedno i zaključni brzopotezni turnir u organizaciji ŠD Radenska Pomgrad. Igralo se standardnih 9 kola uz tempo igre 7 minuta uz dodatak 3 sekunde po potezu. Sudjelovalo je 57 igrača, među kojima i četvorica igrača iz ŠK Stridon, ista postava koja je nastupila i u nedavnom finalu Kupa. Saša Vidović ponovo je dokazao je da mu je u brzopoteznom šahu malo tko ravan osvajajući drugo mjesto u ukupnom poretku sa sedam i pol osvojenih bodova, bez poraza a naslov mu je izmakao tek zbog dodatnih kriterija. Odmah do Saše plasirao se Mladen Trbojević s jednakim učinkom. David Horvat bio je 9. sa šest bodova, dok je Roland Tomašić zauzeo 15. mjesto sa 5,5 bodova. Igrači su primili novčane i predmetne nagrade.
Branimir Bunjac

Izvor: 3032