Sport 03.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

ŠAH: Stridon izvrstan treći

Posljednjim, 11. kolom igranim u Zagrebu, završeno je natjecanje u II. hrvatskoj ligi-Centar B. Štrigovski “Stridon” na kraju je osvojio odlično 3. mjesto. Od 11 mečeva, dobio je sedam, jedan meč je igrao neodlučno, a izgubio tri s minimalnim rezultatom. Pobijedio je prvoplasiranu Sljeme-Agroproteinku iz Sesveta s 3,5:2,5, drugoplasiranu Dugu Resu s 4,5:1,5, s UHBDR 99. brigade Zagreb 3:3, zatim pobijedio Bilogoru 91 iz Grubišnog Polja s 3,5:2,5, Polet Buševec 3,5:2,5, Zanatlijski Zagreb 3,5:2,5, Bjelovar 3,5:2,5, Križevce 4,5:1,5, a izgubio od ekipa Samobor, Universal Zagreb i Ericsson-Nikola Tesla Zagreb s 2,5:3,5. Osvojeno je ukupno 15 meč bodova ili 37 pojedinačnih, a za “Stridon” su igrali: Mladen Trbojević, braća Saša i Mario Vidović, Roland Tomašić, Branko Resman, Sandro Balašković, David Horvat i Denis Vidović.

IZ ŠD “MEĐIMURJE”
ČAKOVEC
Za 2. ligu s Podravkom
• Kvalifikacije za II. ligu - Šahovsko društvo “Međimurje” Čakovec prošlog je vikenda osvojilo 1. mjesto u natjecanju III. hrvatske lige-Centar B sjever, čime je steklo uvjete igranja kvalifikacija za ulazak u višu, II. hrvatsku ligu. Protivnik će im biti koprivnička “Podravka”, koja je bila prva u II. hrvatskoj ligi-Centar A sjever. Igrat će se dva meča, i to u nedjelju 7. i 14. studenoga (detaljniji podaci još nisu poznati).
• Memorijali - tradicionalni šahovski turnir Memorija “Dr. Slavko Petrović” održat će se u subotu, 13. studenoga u Čakovcu, u zgradi Elektre. Naknadno će se objaviti detaljniji raspis i upoznati međimurske i ostale šahiste o svim ostalim podacima. A Memorijal “Vladimir Gakić” će se igrati također u Čakovcu, i to 27. studenog (pojedinanosti ćemo dati naknadno).

IV. HRVATSKA LIGA
Još dva kola
Do kraja ovogodišnjeg natjecanja u ovoj ligi preostala su još dva kola. U 8. kolu, koje se igra u nedjelju, 7. studenog, igraju: Sloboda II (Mihovljan) - Miklavec, Dinamo (Palovec) - Gornji Mihaljevec, Gardinovec - Goran (Lopatinec), Nikola Zrinski (G. Kuršanec) - Bartolovec, Metalac (Ladanje Donje) je slobodan.

Turniri u studenom
• Požega - Šahovski klub “Grgin Dol” iz Požege organizira kadetski šahovski turnir “Mikado”, za kadete/-kinje do 15 godina, u subotu, 6 studenog. Igra se u restoranu “Zvečevo” (Kralja Tomislava 1), švicarskim sustavom u 9 kola.
• Grubišno Polje - Šahovski klub “Bilogora 91” iz Grubišnog Polja organizira u nedjelju, 7. studenog, 18. tradicionalni turnir prigodom Dana grada Grubišnog Polja. Mjesto igre je Hotel “Bilogora”, švicarskim sustavom u 9 kola.
• Rijeka - Šahovski klub “Rijeka” organizira 4. otvoreni turnir “Mediteran 2017”. Igrat će se u Šahovskom domu u Rijeci (Blaža Polića 2/II), od 13. do 20. studenog, švicarskim sustavom u 9 kola. Turnir se rejtingira za FIDE i nacionalnu rejting listu.
• Hum na Sutli - Šahovski klub “Straža” Hum na Sutli pak organizira Otvoreno prvenstvo Krapinsko-zagorske županije “Open Hum na Sutli 2010”, od 20. do 28. studenog, u Domu kulture.
Vladimir Turk

Izvor: 2897