Sport 29.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

ŠAH: Stridon prvak 2. lige

2. LIGA
Stridon prvak!
Šahovski klub Stridon uspješno je priveo kraju drugu ligu i očekivano postao prvak. Šahisti iz Štrigove gotovo cijelo vrijeme su bili u vodstvu, povremeno i uvjerljivom, i bilo je za očekivati da će u zadnja tri kola opravdati visoke ambicije. U 8. kolu prošlog vikenda pobijedili su UHBDR 99 Zagreb s 3,5:2,5, a potom odigrali 3:3 s Podravkom. U 11. kolu ove nedjelje nadvisili su Polet iz Buševca 3,5:2,5 i zasluženo postali prvaci. Iako je ovaj uspjeh najveći u dosadašnjoj povijesti kluba, Stridon ovdje ne želi stati nego će u zahtjevnom ciklusu razigravanja koje slijedi pokušati postati i prvoligaš.

3. LIGA
Mursko Središće na vrhu
Ove subote završilo je ovogodišnje natjecanje u 3. šahovskoj ligi centar. Konačni pobjednik je neočekivano postalo Mursko Središće koje je objeručke prihvatilo priliku koju su joj ponudili “papirnati“ favoriti. Lijep je to uspjeh za klub koji je duže vrijeme bio u krizi, a sada se reafirmirao na najbolji mogući način. Mnogi su sudjelovali u ovom uspjehu, ali svakako treba pohvaliti neumornog predsjednika Stjepana Novaka, važna kadrovska pojačanja Vesnu Turk i njezinu djecu Karla i Tajanu i iskusne Zlatka Kovačića i Miljenka Božića koji ove sezone nisu doživjeli nitijedan poraz! Za pobjednika lige još su nastupali Branko Varšić, Franjo Strbad i Zvonko Petanjek.
Sada slijede kvalifikacije za drugu ligu, gdje bi se uz malo sreće Središćanci mogli i plasirati. Drugo mjesto osvojilo je ŠD Međimurje čija igra se uglavnom bazirala na četiri raspoložena igrača (Vladimir Lovrenčić, Neven Jelić, Miodrag Gakić, Zvonko Horvatić), što se nije pokazalo dovoljnim za osvajanje prvog mjesta. Trećeplasirani Gornji Mihaljevec odigrao je dobru sezonu i napredak u radu kluba je bio očit. Nikola Zrinski je ispao iz treće lige, dok će Goran iz Lopatinca čekati rezultat Murskog Središća i nadati se opstanku.
Rezultati: Strahoninec - Sloboda Mihovljan 3:3, Međimurje - Nikola Zrinski 4,5:1,5, Goran Lopatinec - Pretetinec 2,5:3,5, Stridon II - Gornji Mihaljevec 2,5:3,5, Mursko Središće - Mladost 3,5:2,5.
KONAČNI POREDAK: Mursko Središće 13 bodova, Međimurje i Gornji Mihaljevec 12, Strahoninec 11, Sloboda 10, Mladost Varaždinske Toplice 9, Stridon II i Pretetinec 7, Goran Lopatinec 5, Nikola Zrinski 4.

4. LIGA

Miklavec ušao u treću ligu
Odigrano je 9. kolo u 4. šahovskoj ligi centar B. Vodeći Miklavec ipak je posustao u zadnjem kolu i nespretno prepustio bod Gornjem Mihaljevcu II, koji se srčano izborio za veliki bod. Tako je konačni pobjednik lige postala ekipa Varaždina II. Iako su ostali bez najvećeg pehara Miklavčani su zadovoljni da su se oporavili od prošlogodišnjih šokova i ekspresno se vratili u 3. ligu. Za ekipu Miklavca su nastupali: Ivan Novak, Branimir Bunjac, Antonio Sermek, Damir Srpak, Zoran Srnec, Dragutin Paler i Gabrijel Jambrović, svi s dobrim učinkom. Na treće mjesto probio se Dinamo iz Palovca, koji će iduće godine vjerojatno biti jedan od favorita lige.
Rezultati: Miklavec - Gornji Mihaljevec II 3:3, Marof - Nedelišće 4:2, Varaždin II - Metalac 4,5:1,5, Gardinovec - Sloboda II 2:4, slobodan je bio Dinamo Palovec. Konačni poredak: Varaždin II 15, Miklavec 14, Dinamo 11, Nedelišće 8, Marof 7, Metalac 6. Sloboda II 5, Gornji Mihaljevec II i Gardinovec 3 boda.
Branimir Bunjac

Izvor: 3001