Sport 10.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

ŠAH: Stridon sve bolji

Nastavljeno je natjecanje u 3. hrvatskoj ligi centar sjever B. Na rasporedu je bilo 6. kolo. Glavni susret odigran je u Štrigovi gdje je druga ekipa Stridona nadvisila Međimurje i potvrdila vodeće mjesto u ligi. Ukoliko tako nastave rezerve Stridona lako bi se dogodine mogle naći u Drugoj ligi. Takav rasplet predstavljao bi svojevrsno iznenađenje, pa će biti zanimljivo pratiti preostale mečeve. Glavni, a možda i jedini konkurent Stridonu biti će ekipa Slobode iz Mihovljana koja je bila vrlo raspoložena protiv Pretetinca.
Gosti su ovim porazom pali u donji dio poretka. Gornji Mihaljevec i Miklavec odigrali su neriješeno iako su gosti bili bliži pobjedi. I jednima i drugima takav rasplet ne odgovara, jer ih ostavlja u neizvjesnosti u sljedećim kolima. Mladost iz Varaždinskih Toplica pobijedila je u Strahonincu i tako domaćine odvojila od borbe za vrh. Mursko Središće postiglo je važnu pobjedu u Varaždinu i približilo se željenome opstanku.
Rezultati 6. kola: Strahoninec - Mladost 2:4, Sloboda - Pretetinec 5:1, Gornji Mihaljevec - Miklavec 3:3, Stridon II - Međimurje 4:2, Varaždin II - Mursko Središće 1,5:4,5.
Poredak nakon 6. kola: Stridon II 10, Sloboda 9, Međimurje 7, Mladost 6, Miklavec 6, Strahoninec 6, Pretetinec 6, Mursko Središće 5, Gornji Mihaljevec 4, Varaždin II 1.
Parovi 7. kola: Mursko Središće - Strahoninec, Međimurje - Varaždin II, Miklavec - Stridon II, Pretetinec - Gornji Mihaljevec, Mladost - Sloboda.

Dinamo na korak do uspjeha

I u četvrtoj ligi na rasporedu je bilo 6. kolo, čime je počeo drugi dio ovogodišnjeg prvenstva. Vodeći Dinamo Palovec je pobijedio Gornji Mihaljevec II i sada je na korak do osvajanja jednog od prva dva mjesta u ligi koje ih dogodine vodi u viši rang natjecanja. S njima će navjerojatnije dalje ići Goran Lopatinec koji se u mini prijelaznom roku još i pojačao. U ovom kolu Goran je bio bolji od posljednjeplasiranog Marofa u gostima, ali nisu bili posve uvjerljivi. Svoju priliku za iznenađenje svakako će tražiti Gardinovec koji je ovo kolo bio slobodan. Nikola Zrinski pobijedio je Nedelišće u susjedskom derbiju, dok je Sloboda II izgubila od Metalca, u mečevima za prestiž.
Rezultati 6. kola: Marof - Lopatinec 2,5:3,5, Gornji Mihaljevec II - Dinamo 2:4, Sloboda II - Metalac 1,5:4,5, Nedelišće - Nikola Zrinski 2,5:3,5, slobodan je bio Gardinovec.
Poredak nakon 6. kola: Dinamo 11, Goran 8, Gardinovec 7, Nikola Zrinski 6, Metalac 5, Gornji Mihaljevec 5, Sloboda II 4, Nedelišće 2, Marof 0.
Parovi 7. kola: Metalac - Gornji Mihaljevec II, Nikola Zrinski - Sloboda II, Goran - Nedelišće, Gardinovec - Marof, Dinamo je slobodan.
Branimir Bunjac

Izvor: 3050