Sport 13.04.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

ŠAH: Stridonu jesen opstanka

II. HRVATSKA LIGA-CENTAR
“Stridonu” jesen
opstanka
Završen je proljetni dio lige, u kojem je odigrano šest kola (na jesen se igraju još pet). Šahisti štrigovskog “Stridona” postigli su skromni rezultat: dobili su samo jedan meč (protiv Koprivnice 5:1), doživjeli čak tri poraza (od Siska 5:1, Duge Rese 4:2 i Poleta iz Buševca 3,5:2,5), a dva meča su igrali neodlučno (sa zagrebačkim ekipama Ericsson-Nikola Tesla i UHBDR 99. brigade - 3:3.). Time su skupili samo 4 meč boda ili 16,5 pojedinačnih, te s ekipama Samobora i Podravkom dijele 9.-11. mjesto (od ukupno 12). To je dosad najslabiji rezultat “Stridona” u ligi u kojoj igraju više godina. Na jesen trebati će bolje zaigrati, kako bi se spasil od ispadanja u nižu, III. hrvatsku ligu. Za “Stridon” su igrali: Mladen Trbojević, Saša i Mario Vidović, Roland Tomašić, Borivoje Muškinja, David Horvat te dvojica Mađara kao pojačanja.

II. HRVATSKA JUNIORSKA LIGA
Mihovljančani
nadomak 1. lige
U Petrinji je odigrano 5. i 6. kolo, u kojima su juniori “Slobode” iz Mihovljana odigrali neodlučno 2:2 sa Siskom, te pobijedili ekipu Rugvice s 3,5:0,5. Time su Mihovljančani na vrhu tablice s ekipom Konaki sa po 10 meč bodova, a do kraja se treba odigrati još 7. kolo koje se igra u mjestu Buševec (Sloboda igra s ekipom Dugog Sela). Maksimalnom pobjedom osvojili bi prvo mjesto, što bi juniore “Slobode” odvelo u 1. ligu! Njihovim ulaskom Međimurje bi dobilo još jednog prvoligaša, jer od prošle godine takav plasman već su ostvarili mladi šahisti iz Gonjeg Mihaljevca. Za ekipu “Slobode” igraju Ivan Novak, Matija Sršan, Hrvoje Kovač i Josip Slamar (voditelj je Darko Moćnik).

III. / IV. HRVATSKE LIGE
Vode Međimurje i
Gardinovec
• U 2. kolu III. hrvatske šahovske lige-Centar B sjever postignuti su ovi rezultati: Goran (Lopatinec) - Varaždin II 6:0, Mursko Središće - Sloboda (Mihovljan) 2,5:3,5, Međimurje (Čakovec) - Stridon II (Štrigova) 5:1, Pretetinec - Miklavec 5:1, Mladost (Vž Toplice) - Strahoninec 4:2. Vodi čakovečko Međimurje s 4 meč boda i 10,5 pojedinačnih, ispred Pretetineca s 4 (9) i Mihovljana s 4 (8,5). U 3. kolu, koje se igra u subotu 16. travnja, sastaju se: Strahoninec - Goran, Miklavec - Mladost, Stridon II - Pretetinec, Sloboda - Međimurje /derbi!/, Varaždin II - Mursko Središće.
• U nedjelju je odigrano 2. kolo i u IV. hrvatskoj ligi-Centar B Sjever, evo rezultata: Marof (Novi Marof) - Nikola Zrinski (G. Kuršanec) 1,5:4,5, Strahoninec GM - Međimurje II (Čakovec) 3,5:2,5, Dinamo (Palovec) - Metalac (Ladanje Donje) 4:2, Goran S III (Lopatinec) - Gornji Mihaljevec 0:6, Sloboda II (Mihovljan) - Gardinovec 2,5:3,5, slobodno je bilo Nedelišće. Na tablici vodi Gardinovec s 4 meč boda i 9 pojedinačnih, slijede G. Mihaljevec s 3 (9), Dinamo 3 (7) itd. Treće kolo na rasporedu je u nedjelju (17.4.), u kojem igraju: G. Mihaljevec - Sloboda II, Metalac - Goran S III, Međimurje II - Dinamo, N. Zrinski - Strahoninec GM, Nedelišće - Marof, Gardinovec je slobodan.
Vladimir Turk

GODIŠNJA SKUPŠTINA ŠD-a “MEĐIMURJE” ČAKOVEC
Nedostaju mladi šahisti
Šahovsko društvo “Međimurje” Čakovec, hrvatski trećeligaš, održao je svoju redovnu godišnju skupštinu, koja je održana na stadionu “Mladost” u Čakovcu gdje društvo ima svoje vlastite prostorije. Skupštinu je otvorio predsjednik Dražen Berkopić, a izvještaj o radu podnio je Vladimir Lovrenčić, kapetan seniorske ekipe. Nazočne je podsjetio na sva natjecanja, uspjehe, ali i neke propuste. Društvo je prošle godine bilo prvo u III. hrvatskoj ligi-sjever, međutim u kvalifikacijama za ulazak u II. ligu nije uspjelo. Odigrana su dva meča s Koprivnicom ukupno 6:6, ali prema kriterijima protivnici su bili nešto bolji. U Kupu su zauzeli 2. mjesto iza štrigovskog Stridona. Alberto Maltar bio je prvi na turniru u Štrigovi, a Neven Jolić treći. Održani su tradicionalni i brzopotezni i memorijalni turniri. Ono što je oduvijek bio najveći problem društva, je pomanjkanje mladog naraštaja, tako je društvo nažalost sastavljeno od starijih šahista, koji su već dali sve od sebe. Blagajnik Zvonko Horvatić podnio je blagajnički izvještaj, a u ime Nadzornog odbora Franjo Tkalčec. Na skupštini je rečeno da bi trebalo obnoviti školu šaha, naročito po osnovnim školama, a veliku pažnju posvetiti povećanju financijskih sredstava. Glavni zadatak je da društvo opstane kao najstarije u Međimurju, jer je osnovano još 1933. godine. (V. Turk)

Skupština
ŠD-a Strahoninec
Šahovski klub “Strahoninec” održat će u subotu, 16. travnja, s početkom u 19 sati, u prostorijama Caffe bara Focus (kod nogometnog igrališta), redovnu Skupštinu.

Izvor: 2920