Sport 09.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

ŠAH: Štrigova i Podturen u Poreču

U Poreču je od 27. do 29. travnja održana završnica natjecanja za osnovne škole. Bio je to, kao i svake godine, izniman sportski događaj, ujedno najmasovnije sportsko natjecanje u Hrvatskoj u kojem je sudjelovalo preko tisuću sudionika. Natjecanje je bilo besprijekorno organizirano, a kvaliteta najuspješnijih ekipa neupitna. U finalu šaha Međimurska županija imala je predstavnika i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, između ukupno šest finalista u svakoj skupini. Ekipe Štrigove (djevojčice) i Podturna (dječaci) pružile su dostojan otpor najjačim školskim sastavima u Hrvatskoj, praktički kadetskim reprezentacijama. Bili su tu sudionici mnogih svjetskih i europskih prvenstava, a većina ekipa imala je i sponzore. Djevojčice su zauzele 4. mjesto s četiri meč boda.
Nastupale su u sastavu: Elena Stanković, Martina Zadravec, Martina Heric, Ivana Zadravec, Maggie Martina Kodba. Voditeljica je bila Srebrenka Šenji. Dječaci su ostvarili jedan neriješeni rezultat, protiv Kaštel Lukšića. U mnogim partijama ostavili su dobar dojam i igrali do zadnjih sekundi. Na kraju je odlučivalo iskustvo. Igrali su: Dinko Horvat, Sven Cerovec, Mario Hajdarović, Luka Posavec i Lovro Vidović. Voditelj je bio Branimir Bunjac.
3. LIGA
Dobra igra
Palovca
Odigrano je 3. kolo treće lige. Sloboda je bila uvjerljiva protiv Međimurja i polako opravdava ulogu favorita lige. Čini se da će jedinu pravu prijetnju imati će u ekipi Stridona II, kao i prošle sezone. Štrigovčani nisu briljirali protiv Murskog Središća, ali upisali su 2 nova meč boda, što im je bilo i najvažnije. Strahoninec je doživio neočekivani poraz protiv Palovca i vjerojatno izgubio izglede za vrh, dok domaćin zaslužuje pohvale za sve bolje igre. Pretetinec je došao do prvoga boda u Lopatincu, dok je Gornji Mihaljevec došao do važnih bodova protiv Miklavca, koji je preuzeo „fenjer“ lige.
Rezultati: Sloboda - Međimurje 4,5:1,5, Stridon II - Mursko Središće 3,5:2,5, Gornji Mihaljevec - Miklavec 3,5:2,5, Goran Lopatinec - Pretetinec 3:3, Palovec - Strahoninec 3,5:2,5. Poredak nakon 3. kola: Sloboda i Stridon II 6, Dinamo i Međimurje 4, Goran 3, Strahoninec, Gornji Mihaljevec i Mursko Središće 2, Pretetinec 1, Miklavec bez bodova.
4. LIGA
Kolo gostiju
Odigrano je 3. kolo i u četvrtoj ligi. Domaćini su osvojili tek jedan bod. To je uspjelo Metalcu protiv Nedelišća, koje bi očito trebalo pronaći pojačanja ako želi odigrati važniju ulogu u ligi.
Nikola Zrinski izgubio je važan susret kod kuće protiv Varaždina II, dok su Sloboda II i Gornji Mihaljevec II poraženi u susretima za prestiž. Nikola Zrinski ima dobru prvu ploču, Nevena Ferenčaka, ali još jedan podjednako kvalitetan igrač u ekipi bi bio dobrodošao. Za Slobodu II sve bolje igra kadet Filip Vinković.
Rezultati 4. kola: Metalac - Nedelišće 3:3, Sloboda II - Mladost Varaždinske Toplice 2:4, Nikola Zrinski - Varaždin II 2,5:3,5, Gornji Mihaljevec - Marof 2,5:3,5, Slobodan je bio Gardinovec. U vodstvu su Varaždin II i Mladost sa po pet meč bodova.
Branimir Bunjac

Izvor: 3080