Sport 11.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

ŠAH: Tajana pobjednica Male dame

U gradu Đakovu održano je tradicionalno Otvoreno prvenstvo kadetkinja grada Đakova, u organizaciji Šahovskog kluba “Dama” Đakovo. Pravo sudjelovanja imale su sve registrirane igračice iz Hrvatske i inozemstva, do 16 godina starosti. Igralo se 30 minuta + 30 sekundi za svaki potez, švicarskim sustavom u 7 kola. Na turniru je igrala 21 kadetkinja iz osam šahovskih klubova. Naša sjajna mlada šahistica Tajana Turk obranila je prošlogodišnji naslov. Podijelila je 1. mjesto s predstavnicom “Vukovara” Tamarom Ljikar (obje sa po 6,5 bodova) s kojom je jedino remizirala, dok je sve ostale partije dobila. Na turniru je bila jedina nositeljica titule majstorske kandidatkinje. Za postignuti uspjeh dobila je pehar i vrijednu predmetnu nagradu.
Istovremeno se igrao i 5. Ženski šahovski turnir “Dama” za seniorke i starije šahistkinje. U konkurenciji 18 učesnica igrala je i majka Tajane, Vesna Turk, koja je osvojila 2 boda pobjedama protiv dviju majstorskih kandidatkinja.
► U nedjelju, 14. ožujka, održat će se izborna godišnja skupština Šahovskog kluba “Međimurje” Čakovec, u restoranu ‘Pilka’ s početkom u 10 sati.
Vladimir Turk

Izvor: 2863