Sport 08.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

ŠAH: Tajana Turk 4. u Buševcu

U Buševcu kraj Velike Gorice igrao se 10. šahovski turnir juniorki “Buševec 2011”, na kojem su pravo sudjelovanja imale sve registrirane igračice iz Hrvatske i inozemstva, rođene 1991. i mlađe. Tempo igre bio je 30 minuta + 30 sekundi po potezu, švicarskim sustavom u 6 kola. Na turnir se odazvalo 19 juniorki, a pobjedila je Ana Iveković iz Podsuseda s 5 bodova. Četvrto mjesto s 4 boda osvojila je naša Tajana Turk, majstorska kandidatkinja, članica ŠK Mursko Središće. Time je povisila svoju rejting listu, pa sada ima 1990 rejting bodova prema Nacionalnoj listi. Uz pomoć svoje majke Vesne Tajana stalno napreduje i postaje sve više poznata u šahovskim krugovima naše države.

ŠK “DINAMO” PALOVEC
Proslavljena 30-godišnjica
Šahovski klub “Dinamo” Palovec je u petak i subotu, 3. i 4. lipnja, održao svečanu sjednicu u Društvenom domu kojim je obilježio 30 godina postojanja i rada. Izvješće o radu i aktivnostima kluba od 1981. do 2011. podnio je predsjednik kluba Tihomir Jančec.
Klub je osnovan 22. lipnja 1981. godine, glavni osnivači bili su Ivan Lovrenčić-Glažar, Roko Jančec, Josip Držanić, Nikola Štampar, Drago Srnec, Melko Ključarić, Mato Palatinuš, Feliks Kolarić, Drago Pintarić i Terezija Levak. U početku su igrači igrali u SK “Spartak” u Maloj Subotici, na više lokacija: gostionici “Glažar”, caffeu “Scorpion” i na kraju u Društvenom domu u Palovcu. Najuspješniji šahisti iz ove sredine su Vladimir Lovrenčić, majstorski kandidat iz Čakovca, Terezija Levak i njena kćerka Rozalija Levak. Sve te godine imali su dva osnovna cilja: da dobiju vlastitu prostoriju, i da okupe mlade kroz školu šaha. Danas klub okuplja šahiste iz Palovca i Male Subotice, a posebno dobre odnose imali su s klubovima Strahoninec, Štrigova i Nedelišće. Kroz klub je prošlo 80-ak igrača, ali u klub stalno dolaze novi i mladi šahisti. Od početka do danas u klubu stalno djeluju Roko Jančec, Stjepan Mihoček, Drago Srnec i Tihomir Jančec. Predsjednik je izrazio zahvalnost svima koji su pomagali klubu, a svečanost su uveličali i pomogli puhački orkestar, dramska sekcija, pjevački sastav Palovčanki, KUD “Zvon” i dr. Proslava je u subotu potrajala duboko u noć, uz ples i zakusku.
Drugog dana odigran je veliki ekipni turnir koji je okupio 10 međimurskih klubova. Igralo se po ubrzanom sustavu u devet kola, švicarskom varijantom s tempom od 2 puta po 10 minuta za partiju. Prvo mjesto osvojili su šahisti štrigovskog “Stridona” koji su dobili svih 9 susreta skupivši 18 meč i 29 pojedinačnih bodova. Za pobjednike su igrali Saša Vidović, Roland Tomašić, David Horvat, Nikola Husaina i Emanuel Škvorc. Drugi su bili šahisti čakovečkog “Međimurja” s 14 (26), treći “Miklavec” s 14 (21,5) bodova itd. Sudili su Igor Sermek i Saša Stanković. Prva trojica dobili su posebna priznanja koja je izradio domaći umjetnik Vladimir Juras. Nakon turnira domaćin se opet iskazao priredivši domjenak za sve sudionike.
Vladimir Turk

U MIHOVLJANU
Kadetsko prvenstvo Međimurja
U petak, 10. lipnja, u Mihovljanu će se održati Kadetsko prvenstvo Međimurja. Igrat će se u Društvenom domu Mihovljan, s početkom u 19 sati, organizator je Šahovski savez Međimurja a domaćin ŠK “Sloboda” Mihovljan.

Izvor: 2928