Sport 11.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

ŠAH: Turnir povodom ulaska u EU

Povodom Dana državnosti, dana Općine Goričan i ulaska Hrvatske u Europsku uniju Šahovski klub “Goričan” organizirao je ekipni brzopotezni turnir koji je odigran u Domu kulture u Goričanu. Čast svečanog otvaranja turnira pripala je počasnom predsjedniku kluba Josipu Vadlji koji se u svom pozdravnom govoru osvrnuo na mnogobrojne aktivnosti kluba. Na turniru su osim 3 ekipe iz općine Goričan sudjelovale i ekipe Strahoninca, Murskog Središća i Palovca.
Ukupno se natjecalo 6 ekipa, svaka sastavljena od po tri igrača s pričuvama. Turnir je odigran po dvokružnom Bergerovom sustavu u 5 kola uz tempo igre od pet minuta po igraču za cijelu partiju. Sudački tim činili su županijski sudac Ivica Mihoci i klupski sudac Josip Vadlja, dok je za besprijekornu organizaciju zaslužan inicijativni odbor u sastavu Ivan Marđetko, Stjepan Vadlja i Ivan Golenja.
Prvo mjesto s 33,5 boda osvojila je ekipa Strahoninca, drugo mjesto pripalo je domaćinu, ekipi Črni most Goričan s 30,5 boda, dok je treća bila ekipa iz Palovca s 24 boda. Pobjednicima je priznanja i nagrade uručio predsjednik Ivan Golenja.
Konačni poredak: Strahoninec (Tihomir Želežnjak, Darko Šardi, Dario Ivančić i Nikola Žišković) 33,5; Črni most Goričan (Ivica Mihoci, Stjepan Vadlja i Ivan Marđetko) 30,5; Dinamo Palovec (Zlatko Horvat, Ivan Juras i Vlado Juras) 24; Mursko Središće (Miljenko Božić, Stjepan Novak i Zvonimir Petanjek) 17,5; Trnava Goričan (Pavao Lovrenčak, Nikola Ribarić i Božidar Černov) 9,5 i Lovrišova graba Goričan (Ivan Golenja, Josip Kovačić i Matija Jakšić) 5 bodova.
Nakon večere odigran je dodatni pojedinačni „cuger“ po Bergerovom sustavu u 8 kola. Prvo mjesto pripalo je majstorskom kandidatu Tihomiru Želežnjaku iz Strahoninca, drugi je bio Ivan Marđetko dok je treći bio Darko Šardi iz Strahoninca.

Izvor: 3037