Sport 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

ŠAH: Turnir u G. Mihaljevcu

U okviru programa Dana lipe, tradicionalnog mjesnog praznika, u nedjelju je u Gornjem Mihaljevcu održano 4. otvoreno brzopotezno prvenstvo. Igralo se na nogometnom igralištu pod šatorom u mirnom okruženju prirode jedne od najljepših međimurskih općina. Sustav natjecanja bio je švicarski, u 13 kola s tempom igre pet minuta po igraču. Sudio je Saša Stanković. Prijavilo se 28 igrača iz Međimurja i Varaždina, a nakon uzbudljive 182 partije najbolji plasman je ostvario Vladimir Lovrenčić, član ŠD-a Međimurje, s 9,5 bodova. Poredak ostalih: Ivan Vujec (Varaždin), Tihomir Car (Varaždin) 9, Emanuel Škvorc (Stridon) 8, Hrvoje Kovač (Strahoninec) 8,5, Bruno Makovec (Sloboda) 8, Zdravko Forštnarić (Goran) 7,5, Slađan Srnec (Pretetinec), Ivica Hergotić (Pretetinec), Darko Šardi (Sloboda), Miljenko Božić (Mursko Središće), Boris Resman (Gornji Mihaljevec), Stjepan Novak (Mursko Središće), Franjo Kovačić (Gornji Mihaljevec), Matija Zadravec (Gornji Mihaljevec) 7, Ivan Fodor (Goran), Dario Ivančić (Gornji Mihaljevec) 6,5, Tihomir Željeznjak (Strahoninec), Mihael Vurušić (Gardinovec), Božidar Hajec (Pretetinec), Josip Kerman (Goran), Alojz Sobočanec (ŠD Međimurje), Zvonko Petanjek (Mursko Središće) 6, Darko Trstenjak (Gornji Mihaljevec) 5, Mateo Stanković (Stridon), Franjo Kovačić (Gornji Mihaljevec) 4, Branko Kerman 2, Marijan Ciglar (Gornji Mihaljevec) 1.
Branimir Bunjac

Jaklin u dobroj formi
Damir Jaklin, član ŠK-a Dinamo Palovec, tradicionalno je nastupio na jakom B turniru u Paraćinu u Srbiji, koji je održan od 5.-12. srpnja. Na turniru je sudjelovalo 136 igrača iz deset država. Igralo se 9 kola po švicarskom sustavu s tempom igre 90 minuta uz dodatak 30 sekundi po potezu. Jaklin je zauzeo 33. mjesto s 5,5 bodova. Krenuo je vrlo dobro s dvije pobjede, ali kasnije je odigrao nekoliko remija koji su mu oduzeli mogućnost boljeg plasmana. U svakom slučaju, postignuti rezultat Jaklina je dobar, a lijepo je znati da je netko predstavljao ne samo Međimurje, već i čitavu Hrvatsku na jednom priznatom turniru u Europi.

Ponovo „Damir Mavrin“
Šahovski klub „Miklavec“ donio je odluku o organizaciji 2. memorijalnog turnira „Damir Mavrin“, u spomen na osnivača kluba i dugogodišnjeg predsjednika. Većih promjena u odnosu na prvi turnir neće biti, osim što je nagradni fond povećan, pa sada iznosi 8.500 kuna. Kao i ranije, igrati će se u restoranu „Cobra“ u Podturnu od 3. do 6. siječnja, 7 kola po švicarskom sustavu s tempom 90 minuta uz dodatak 30 sekundi po potezu. Turnir će se rejtingirati za međunarodnu i nacionalnu rejting listu, što je jedinstvena prilika za napredak domaćih igrača. Raspis turnira je objavljen na internet portalima, a preTprijave su moguće već sada. Podsjetimo, prvi pobjednik turnira bio je FIDE majstor Julijan Plenča.

Izvor: 3038