Sport 22.11.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

ŠAH: Turniri

4. TRADICIONALNI TURNIR “VLADIMIR GAKIĆ” 2011.
Memorijalni “cuger” brzopotezni turnir
Šahovsko društvo “Međimurje” Čakovec organizira 4. tradicionalni šahovski brzopotezni turnir (“cuger”) Memorijal “Vladimir Gakić” u subotu, 26. studenog u Čakovcu, u prostorijama “Elektre” (Žrtava fašizma 2), s početkom u 9.30 sati. Tim povodom poziva sve šahiste iz Međimurja i šire, dase odazovu turniru i dostojno odaju počast pokojnom članu i kapetanu čakovečke ekipe. Način igranja je Švicarac-brezopotezno natjecanje u 9 kola, s tempom od 10 minuta po igraču u jednoj partiji, prema pravilima brzopoteznog šaha FIDE. Upisnina iznosi 50 kuna, u što je uračunat i ručak (upisninu ne plaćaju šahistkinje, internacionalni majstori, velemajstori i djeca do 14 godina starosti). Nagradni fond je 3.000 kuna (1. mjesto 1.500 kuna), a pobjednik dobiva i prijelazni pehar.
Prijave se podnose tajniku društva Krešimiru Ivaneku: 313-522, 098/932-1519, 364-094. Organizator osigurava šahovske garniture, a šahiste moli da sa sobom ponesu ispravan šahovski sat. Glavni sudac turnira je dr. Stjepan Ovčar.

HUMANITARNI TURNIR “ZA DAMIRA”
Pobjednik Ivan Novak
Šahovski klub “Miklavec” organizirao je humanitarni turnir “Za Damira” u nedjelju, 20. studenog. Damir Mavrin predsjednik je Šahovskog kluba “Miklavec” od osnutka 2001. godine. Prije nekog vremena je teško obolio, a odigravanjem ovog turnira njegov klub i šahovski prijatelj žele pomoći njemu i njegovoj obitelji. U društvenom domu u Miklavcu igralo se Švicarskim sustavom u 7 kola-brzopotezno, 10 minuta po igraču u partiji. Umjesto uobičajene upisnine, sudionici su davali dobrovoljni prilog za obitelj Mavrin. Za tri prva mjesta klub je osigurao pehare, a za sve sudionike topli obrok. Sudili su državni sudac Saša Stanković iz Štrigove i Zvonimir Glavina iz Miklavca.
Na turnir se prijavilo 56 šahistkinja i šahista iz većine međimurskih klubova, te susjednih regija (Varaždin, Koprivnica, Križevci...). Pobijedio je mladi majstorski kandidat Ivan Novak iz ŠK “Miklavec” sa 6,5 bodova, bez poraza. Drugi je bio Karlo Turk iz Murskog Središća s 5,5, treći Vladimir Lovrenčić također s 5,5, četvrti Maksim Matkun s 5,5, pa Josip Matkun, David Horvat, Roland Tomašić, Zlatko Kovačić, Miljenko Kelemen, Tajana Turk itd. Turnir je bio odlično organiziran, nazočan je bio i načelnik općine Podturen Josip Lepen, te ostali domaćini na čelu s Branimirom Bunjcem, te članovima obitelji bolesnog Damira.

TURNIR “NIKOLA ZRINSKI” U G. KURŠANCU
Danijel Juričić najbolji
Šahovski klub “Nikola Zrinski” iz Gornjeg Kuršanca organizirao je šahovski turnir pod nazivom “Nikola Zrinski”, a u spomen na hrvatskog bana Nikolu Zrinskog, koji je poginuo 1664. godine u Kuršanečkom Lugu, a po kojem je mjesno šahovsko društvo dobilo i ime. Direktor turnira bio je Laslo Takač, sudili su Saša Stanković iz Štrigove i Stjepan Delija. Igralo se po švicarskom sustavu u 7 kola, 10 minuta po igraču za jednu partiju. U konkurenciji 29 šahista pobijedio je drugokategornik Danijel Juričić iz Gornjeg Kuršanca sa 6,5 bodova, drugi je bio Predrag Peharda iz Ladanja Donjeg sa 6, treći Neven Ferenčak iz G. Kuršanca s 5,5, četvrti Zlatko Štrukelj iz Nedelišća s 5, pa Ivan Kuhta, Ivica Hergotić, Nikola Makaj, Božidar Hajec, Matija Sršan, Đuro Funduk, Marin Zadravec, Zlatko Novak, Ivan Milinović itd. Najbolji su dobili priznanja, a sve nazočne domaćin je počastio domjenkom.
Vladimir Turk

Izvor: 2952