Sport 28.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

ŠAH: Uvjetljiv nastup Matije Zadravca

U Toplicama Sveti Martin održano je 3. redu otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Međimurske županije u organizaciji županijskog šahovskog saveza u suradnji sa Spa & Golf Resortom. Igralo se u tri skupine: stariji i mlađi kadeti i juniori. Igralo se 7 kola po švicarskom sustavu s tempom igre 30 minuta uz dodatak 30 sekundi po potezu, a turnir je rejtingiran za nacionalnu rejting listu. Glavni sudac bio je Saša Stanković, a pomagali su  mu Roland Tomašić, Darko Močnik i Vladimir Lovrenčić.

Najbrojniju skupinu činili su malđi kadeti, njih 42, gdje je pobijedio Fran Šoš iz Donjeg Miholjca. Od igrača iz Međimurja najuspješnija je bila 4. Elena Stanković (Stridon) sa osvojenih 5 meč bodova, 8. je bio David Karlovčec (Sloboda), 10. Filip Vinković (Sloboda) 4,5, 16. Dilan Krnjak (Gardinovec), 17. Martina Heric (Stridon), 18. Aleksandar Stanković (Gornji Mihaljevec) 4, 19. Dinko Horvat (Miklavec), 21. Leon Klobučarić (Stridon) 3,5, 24. Aleksandar Mihov (Gardinovec), 26. Ivor Colev (Stridon), 3, 31. Žankarlo Krnjak (Gardinovec), 34. Dolores Lovrenčić (Gornji Mihaljevec), 35. Marsel Vuk (Gardinovec) 2,5, 36. Adrian Mihov (Gardinovec), 37. Nino Čurin (Gornji Mihaljevec) 2, 39. David Lovrenčić (Gornji Mihaljevec), 40. Mateo Čurin (Gornji Mihaljevec) 1,5, 41. Patrik Rakić (Stridon), 42. Erik Ovčar (Gardinovec) 1.

U skupini do 16 godina bilo je 13 natjecatelja, a pobijedila je Heike Roklicer, također iz Donjeg Miholjca sa 6 bodova. Odmah do nje bio je vrlo dobri Matija Zadravec (Gornji Mihaljevec) sa 5,5 bodova. Marin Zadravec bio je 4. sa 4,5, bodova, 6. Benjamin Kanižaj (Gardinovec), 8. Mateo Stanković (Stridon) 4,  10. Sven Cerovec (Miklavec) s 2,5. Kod juniora prvo mjesto za Dinu Kanižaja (Gardinovec), a drugo za Nikolu Ribića (Stridon).

Svi natjecatelji primili su predmetne nagrade, među kojima su se isticali paketi dnevnih ulaznica za kupanje. Bila je to još jedna u nizu dobro odrađenih šahovskih manifestacija, a Toplice Sveti Martin sve više postaju prepoznatljive kao izvrstan domaćin šahista.

Branimir Bunjac

 

 

Novi uspjeh 

Jurice 

Srbiša

U Splitu je održan 4. međunarodni šahovski turnir s nagradnim fondom od 8.500 eura. Igralo se 9 kola po švicarskom sustavu s tempom igre od 90 minuta uz dodatak 30 sekundi po potezu. Bilo je prijavljeno 184 igrača, a među njima i pet iz klubova u Međimurju. Najbolji rezultat je postigao Jurica Srbiš iz ŠK Sloboda koji je zauzeo visoko 8. mjesto sa 7 osvojenih bodova. Igrao je vrlo borbeno i nijednu partiju nije završio remijem što je za svaku pohvalu, a uspio je dobiti i novčanu nagradu. Da je u 8. kolu uspio zadržati izglednu poziciju protiv ukrajinskog intermajstora Kalegina možda bi dospio i do samog vrha. Junior Bruno Makovec iz istog kluba bio je dobar 56. s 5 bodova, a njegovi suigrači Matija Jančikić i David Škrobar osvojili su 3,5 odnosno 3 boda. Solidan nastup ostvarila je i Tami Čolić iz ŠK Stridon koja je osvojila 4 meč boda i popravila svoj međunarodni rejting.(bb)

 

Darko Šardi osmi u Molvama

U Molvama je održan Prvi brzopotezni šahovski turnir pod nazivom „Velika meša“. Igralo se 9 kola po švicarskom sustavu s tempom igre 7 minuta uz dodatak 3 sekunde po potezu, a turnir se rejtingirao za međunarodnu rapid listu. Između 26 natjecatelja nastupili su i Darko Šardi i Stjepan Kerovec iz ŠK Sloboda Mihovljan. Šardi je osvojio 8. mjesto s 5 meč bodova, dok je Kerovec bio 18. s 4 boda. Postignuti rezultati odgovarali su kvaliteti turnira, a igrači su primili predmetne nagrade.(bb)

Izvor: 3096