Sport 28.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

ŠAH: Važna pobjeda Međimurja

• II. HRVATSKA LIGA-CENTAR - odigran je proljetni dio prvenstva u kojoj igra štrigovski Stridon. Nakon 6 kola Štrigovčani se nalaze na 6. mjestu sa 6 bodova. Postigli su 3 pobjede i 3 poraza. Nastavak jesenskog dijela je u listopadu, kada se treba odigrati još pet kola.
• III. HRVATSKA LIGA-CENTAR B SJEVER - u subotu je odigrano 4. kolo, u kojem su postignuti sljedeći rezultati: Marof - Strahoninec 1,5:4,5, Mursko Središće - Nedelišće 4:2, Stridon II - Mladost 4:2, Varaždin II - Međimurje 2,5:3,5, Pretetinec - Sloboda 2:4. Nakon 4. kola i dalje vode šahisti čakovečkog Međimurja, koji su postigli važnu pobjedu nad Varaždinom u gostima, te sada imaju ukupno 8 meč bodova. Na drugom mjestu su šahisti mihovljanske Slobode sa 6 bodova, slijede Stridon II s 5, Varaždin II 4, Strahoninec 4, M. Središće 3, Mladost 3, Pretetinec 3, Nedelišće 3 i Marof 1 bod. Za vrijeme prvomajskih praznika je stanka, a proljetni dio natjecanja završava 5. kolom, koje se igra 8. svibnja. Sastaju se: Sloboda - Marof, Međimurje - Pretetinec, Mladost - Varaždin II, Nedelišće - Stridon II, Strahoninec - Mursko Središće.
• IV. HRVATSKA LIGA-CENTAR B SJEVER - i u ovoj ligi je odigrano 4. kolo, u kojem su postignuti ovi rezultati: Miklavec - Goran 5:1, Sloboda II - Nikola Zrinski 0:6, Dinamo - Gardinovec 3,5:2,5, Metalac - Bartolovec 2:4, G. Mihaljevec je bio slobodan. Nakon četiri kola vode šahisti Miklavca s 8 bodova u četiri visoke pobjede, slijede Nikola Zrinski s 4, G. Mihaljevec 4, Metalac 4, Dinamo 4, Goran 4, Gardinovec 2, Bartolovec 2 i Sloboda II 0 bodova. Sljedeće, 5. kolo, igra se u nedjelju 9. svibnja, kada završava proljetni dio prvenstva. Parovi: Nikola Zrinski - Dinamo, Bartolovec - Sloboda II, Goran - Metalac, Gornji Mihaljevec - Miklavec, slobodan je Gardinovec.

Kadeti i kadetkinje
• Kadetska liga-Centar A grupa - ova liga se sastoji od 10 ekipa, do sada je odigrano 6 kola. Od međimurskih kadeta ovdje igraju Karlo i Tajana Turk za ekipu “Ivan Dvoržak” iz Rovišća-Zrinski Topolovec, koja se nalazi u vodstvu s 10 meč bodova ispred Podravke iz Koprivnice.
• Liga kadetkinja - u ovoj ligi igra 8 ekipa, a nakon 5. kola vodi ekipa Polet iz Buševca sa 10 meč bodova. Međimurske kadetkinje igraju u ekipi Stridon iz Štrigove i trenutno se nalaze na 4. mjestu s 4 meč boda.
• Prvenstvo Varaždinske županije - u Varaždinskim Toplicama je odigrano kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždinske županije, na kojem je sudjelovalo 62 šahista, iz Međimurja 18. Među njima najbolji su bili Franjo Hergotić na 8. mjestu i David Lesar na 10. mjestu. Obojica su iz Štrigove i skupili su po 5 bodova. Po 4 boda osvojili su Mario Novak i Matija Bogdan iz G. Mihaljevca, Ivan Mikulčić iz Štrigove i Vinko Kovač iz Strahoninca itd.
Vladimir Turk

Šahovski klub Gornji Mihaljevec bio je ovog vikenda domaćin trećeg završnog kruga natjecanja B lige-centar, za kadete i kadetkinje. Nastupilo je 26 muških ekipa od po 4 igrača, švicarskim sistemom u 9 kola. Međimurski predstavnici, klubovi koji jedini rade s mladima u našoj županiji (Sloboda iz Mihovljana, Gornji Mihaljevec te štrigovski Stridon), plasirali su se među prvih pet ekipa. Zaista odličan uspjeh tim više kad su daleko iza naših kadeta ostali svi zagrebački klubovi koji imaju daleko bolje uvjete za kvalitetan rad s mladima. Štrigovski Stridon nastupio je i sa ženskom kadetskom ekipom. Tu se natjecalo svega 8 ekipa gdje su štrigovčanke kao daleko najmlađa ekipa ostvarile tri pobjede te na kraju zauzele solidno 5. mjesto. Šahovski klub Gornji Mihaljevec već je treću godinu domaćin ovog velikog kadetskog natjecanja te na taj način odlično promovira našu županiju i šah. (S. Stanković)

Izvor: 2870