Sport 10.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Šahisti Nedelišća trećeligaši!

U skladu s Pravilnikom Hrvatskog šahovskog saveza o ekipnom natjecanjima te posredstvom povjerenika lige Saše Stankovića, odigran je dvokružni kvalifikacijski meč 22. i 29. studenog između ŠK “Gornji Mihaljevec”, osmoplasiranog u III. ligi Centar B-sjever, i ŠK “Nedelišće”, drugoplasiranog u IV. ligi Centar B-sjever, za plasman u III. ligu Centar B-sjever za 2010. godinu.
Prvi krug odigran je u Društvenom domu u Gornjem Mihaljevcu, sudio je Mladen Mikulan. Meč je igran na šest ploča, a tempo igre 90 minuta plus 30 sekundi po potezu za svakog igrača. Partije su igrane prema pravilima FIDE, uz obavezno zapisivanje. Odigrane partije se rejtingiraju za nacionalnu rejting listu. Pobijedili su šahisti Nedelišća rezultatom 3,5:2,5. Rezultati pojedinačnih partija (prvospomenuti su šahisti G. Mihaljevca): 1. Saša Stanković - Marijan Štrukelj remi, 2. Boris Resman - Zlatko Štrukelj 0:1, 3. Damir Jaklin - Emil Novak remi, 4. Christian Žalig - Dragutin Štrukelj 1:0, 5. Ivan Žganec - Stjepan Novak 0:1, 6. Franjo Kovačić - Ivan Marciuš remi.
Drugi krug igran je u Nedelišću, postave su bile iste, a rezultat neodlučan 3:3. Sudio je Željko Trupković. Rezultati po pločama (prvospomenuti su igrači Nedelišća): 1. Marijan Štrukelj - Saša Stanković 0:1, 2. Zlatko Štrukelj - Boris Resman 1:0, 3. Emil Novak - Damir Jaklin remi, 4. Dragutin Štrukelj - Christian Žalig 0:1, 5. Stjepan Novak - Ivan Žganec 1:0, 6. Ivan Marciuš - Franjo Kovačić remi.
Ukupni rezultat oba meča je bio 6,5:5,5 u korist šahista Nedelišća, koji su tako postali novi hrvatski trećeligaši. Najbolji u ekipi bili su Zlatko Štrukelj i Stjepan Novak, koji su dobili obje partije, dok je u ekipi Gornjeg Mihaljevca do bio Christian Žalig. Pozitivan rezultat ima i Saša Stanković, dok je podbacio Boris Resman izgubivši obje partije. Uz standardne članove III. lige u ovoj ligi još će igrati i druga ekipa Varaždina, koja je ispala iz II. hrvatske lige, a također u ligu se vraćaju i šahisti mihovljanske Slobode koji nisu uspjeli u kvalifikacijama za ulazak u II. ligu.
Vladimir Turk

Izvor: 2850