Sport 02.03.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Šahovske vijesti

3. I 4. HRVATSKA LIGA-
CENTAR B SJEVER
Sastanak predstavnika klubova
Od 2. travnja do 29. listopada na području zajednice županije Centar (Međimurska i Varaždinska županija) održat će se 20. ekipno prvenstvo RH za 2011. godinu - 3. i 4. liga. Sastanak predstavnika klubova održat će se u nedjelju 13. ožujka u Gornjem Mihaljevcu, u prostorijama šahovskog kluba, odmah nakon odigranog turnira, otprilike oko 14 sati. Na sastanak su predstavnici klubova dužni donijeti potvrde o uplati kotizacije te osnovne sastave ekipa, koji se mogu postaviti proizvoljno bez obzira na kategoriju ili rejting igrača, ukupno 18. Susreti 3. lige igrat će se subotom s početkom u 17 sati, a 4. lige nedjeljom, koja počinjne 3. travnja. Sve ostale informacije klubovi će dobiti pismeno od Saše Stankovića, povjerenika liga, na brojevima 851-546 ili 091/527-3917.

ŠK “GORNJI MIHALJEVEC”
Veliki brzopotezni turnir
Vrlo aktivni Šahovski klub “Gornji Mihaljevec” u nedjelju, 13. ožujka organizira veliki šahovski brzopotezni turnir, s početkom u 10 sati. Mjesto igranja je sportska dvorana u Gornjem Mihaljevcu, gdje klub ima svoje vlastite prostorije. Turnir se igra po švicarskom sustavu u 9 kola, a tempo igre je 10 minuta po igraču u jednoj partiji odnosno kolu. Upisnina za seniore iznosi 50 kuna, a za kadete do 16 godina i žene 30 kuna. Obaveza sudionika turnira je da sa sobom ponesu šahovsku garnituru i ispravan šahovski sat. Organizator je pripremio brojne nagrade. Tako najbolje plasirani seniori dobivaju pehare, najbolji kadeti medalje, a za ostale osigurane su butelje kvalitetnog vina, s obzirom da je ovaj kraj poznat po vinogradarstvu i podrumarstvu.
• Ipak, glavni razlog održavanja ovog turnira ima i drugu pozadinu. Naime, ovaj klub, kao jedini u našoj županiji, ima svoje juniorske predstavnike u 1. hrvatskoj šahovskoj ligi! To je postignuto prošle godine, kada su njihovi juniori uvjerljivo postali prvaci u 2. ligi pobijedivši sve svoje protivnike, i tako se plasirali u najviši državni rang. Treba spomenuti i njihove igrače: Dominik Kovačić, Al-Mufleh Tareq, Matija Zadravec, Maksim Matkun i Emanule Škvorc. Voditelj ekipe je Dario Ivančić. Da bi mogli nastaviti u svom veliko pohodu i opstanku u najvišoj hrvatskoj ligi, potrebna su i znatna financijska sredstva koja sam klub ne može osigurati. Stoga, jedan od izvora bit će i ovaj turnir, pa organizator moli međimurske šahiste da se u što većem broju odazovu i pomognu juniorima, koji će 24. do 30. svibnja igrati u mjestu Sveti Filip i Jakov kod Zadra na natjecanju I. hrvatske juniorske lige.

KUP MEĐIMURJA
Kolo do kraja borba za 2. mjesto
U nedjelju 27. veljače odigrano je 4. kolo šahovskog kupa Međimurja. Šahisti prve ekipe štrigovskog Stridona sigurno vode i pitanje 1. mjesta je već praktični riješeno. Međutim, velika se borba vodi za ostala visoka mjesta, a tu su kandidati Sloboda iz Mihovljana, Mursko Središće, Miklavec, Međimurje Čakovec i još neki.
Rezultati: Stridon I - Sloboda 3:1, Mursko Središće I - Miklavec I 2,5:1,5, Nedelišće - Međimurje 1:3, RŽV-Čakovec - Goran 2:2, Nikola Zrinski - Stridon II 1,5:2,5, Miklavec II - Pretetinec 0,5:3,5, Strahoninec I- Stridon III 2,5:1,5, M. Središće II - Gardinovec 2:2, G. Mihaljevec I - Dinamo 2:2, G. Mihaljevec III - Veterani-Čakovec 3:1, G. Mihaljevec II - Strahoninec II 2,5:1,5.
U posljednjem, 5. kolu sastaju se: M. Središće I - Stridon I, Stridon II - Međimurje, Sloboda - Strahoninec I, Miklavec I - RŽV-Čakovec, Pretetinec - Nedelišće, Goran - Gardinovec, M. Središće II - G. Mihaljevec II, Nikola Zrinski - G. Mihaljevec III, Stridon III - G. Mihaljevec I, Dinamo - Miklavec II i Veterani Čakovec - Strahoninec II.
• Zadnje kolo igra se u Murskom Središću, u motelu “ILONKA”, za sve parove, u nedjelju 6. ožujka nakon čega će biti odigran brzopotezni turnir. Sve ekipe dužne su sa sobom ponijeti šahovske rekvizite.

POZIVNI TURNIR U
ŠTRIGOVI
Vode Maltar i Novak
U subotu je u Štrigovi igrano predzadnje 6. kolo, u kojem su postignuti sljedeći rezultati: Neven Jelić - Alberto Maltar remi, Ivan Novak - Saša Stanković 1:0, Miodrag Gakić - Žejko Matkun 1:0, Matija Sršan - Damir Jaklin 1:0, David Lesar - Branko Resman 1:0, Branimir Bunjac - Dario Ivančić remi, Jeno Vida - Emanuel Škvorc 0:1, Dominik Kovačić - Josip Kerman 1:0, Stjepan Novak- Slađan Srnec 1:0, Franjo Hergotić - Elvis Živković 0:1, Franjo Kovačić ml. - Tami Čolić 1:0, Ivan Mikulčić - Dario Kralj remi, Sandro Balašković - Franjo Kovačić st. remi, Darko Siladi - Nikola Husaina 1:0, Gabrijel Jambrović slobodan.
Vode Maltar i Novak sa po 5 bodova, Jelić ima 4,5, Sršan 4,5, Šardi i Lesar 4 itd. Posljednje 7. kolo igra se u subotu 5. ožujka u 17 sati.
Vladimir Turk

Izvor: 2914