Sport 13.03.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

ŠAHOVSKI KUP MEĐIMURJA: Miklavec pobjednik

U nedjelju je u Gornjem Mihaljevcu u sportskoj dvorani odigrano 6., ujedno i posljednje, kolo Kupa Međimurja za 2013. godinu. Sudio je državni sudac Franjo Jančikić. Budući se pobjednik Kupa nije znao na prvim stolovima vodila se velika borba između vodećih ekipa. Sloboda je uvjerljivo nadigrala ŠD Međimurje i nadala se da Gornji Mihaljevec ipak može iznenaditi Miklavec koji je već zarana poveo 1:0. Iako je Saša Stanković privremeno poravnao rezultat, a Alberto Maltar imao materijalnu prednost (dva pješaka) protiv Ivana Novaka, Miklavec je na kraju slavio u meču, a tako i u ukupnom poretku. Za Miklavec su nastupali Ivan Novak (5 bodova iz 6 partija), Branimir Bunjac (4 iz 5), Zoran Srnec (1 od 1), Antonio Sermek (4,5 od 6) i Damir Srpak (3 od 6). Objektivno, ovakav rasplet u Kupu predstavlja malo iznenađenje, ali glavni favorit Sloboda jednostavno nije bila uigrana prvih nekoliko kola, pa i drugo mjesto mogu smatrati uspjehom. Šahisti iz Mihovljana tek slažu ekipu za ovu i sljedeće sezone, a svakako će biti glavni favoriti za naslov u ovogodišnjem izdanju treće lige. Strahoninec i Pretetinec su (borbeno) remizirali i zadržali visoki plasman, jednako kao i Goran i Mursko Središće. Ostali su manje-više zauzeli očekivana mjesta, uz osobite pohvale mladim ekipa Stridona III i Slobode III, koje su se plasirale prema sredini ljestvice. Prema postotku osvojenih bodova u Kupu je najuspješniji igrač bio Ivica Hergotić (Pretetinec) sa 6 bodova iz 6 partija, a odlični su bili Velimir Slamar (Sloboda) na drugoj ploči i Radoslav Jerbić (Sloboda) na četvrtoj s učinkom od 5,5 bodova. Bez poraza su natjecanje završili Tihomir Železnjak, Miroslav Nagrajsalović (obojica iz Strahoninca), Vladmir Lovrenčić (Međimurje), Alberto Maltar (Gornji Mihaljevec), Stjepan Zadravec (Goran), dok je najuspješnija šahistica bila Tami Čolić s 3 boda iz 3 partije. Pobjednike Kupa očekuje nastup u državnom finalu u svibnju. Tamo se već automatizmom plasirala prva ekipa Stridona iz Štrigove.
Rezultati: Sloboda - Međimurje 3,5:0,5, Miklavec - Gornji Mihaljevec 2,5:1,5, Strahoninec - Pretetinec 2:2, Goran - Mursko Središće 2:2, Stridon III - Strahoninec II 2:2, Sloboda II - Nikola Zrinski 1,5:2,5, Stridon II - Dinamo 2:2, Nedelišće - Sloboda III 1,5:2,5, Gardinovec - Gornji Mihaljevec II 0,5:3,5, slobodna je bila ekipa Gornji Mihaljevec III.
KONAČNI POREDAK: 1. Miklavec 11., Sloboda i Međimurje 9, Strahoninec, Gornji Mihaljevec, Pretetinec, Goran i Mursko Središće 7, Nikola Zrinski, Strahoninec II, Stridon III 6, Sloboda III, Dinamo, Gornji Mihaljevec II, Stridon II, Sloboda II 5, Gornji Mihaljevec III 3, Nedelišće i Gardinovec 2.
Branimir Bunjac

Izvor: 3020