Sport 10.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Šahovski susret Goričana i Kotoribe

Povodom Dana Kotoribe i Uzvišenja svetoga križa u Kotoribi je odigran prijateljski meč između Šahovskih klubova Kotoriba i Goričan. Posljednji meč između dva donjomeđimurska kluba odigran je tijekom Domovinskog rata u rujnu 1994. godine!
Nakon gotovo dva desetljeća predstavnik kotoripskog kluba i kapetan momčadi Zvonko Šantl uputio je poziv goričkom klubu za odigravanje prijateljskog meča kojem su se članovi ŠK Goričan rado odazvali. Prije početka meča Zvonko Šantl iznio je kratki osvrt na šahovsku povijest kotoripskog kluba i naglasio značajnu ulogu goričkog kluba u međimurskom šahu. U ime ŠK Goričan pozdravni govor održao je Stjepan Vadlja koji se zahvalio domaćinu na gostoprimstvu i pozvao ih na uzvratni meč u Goričan.
Nakon službenog dijela meč je odigran po Ševeninškom sustavu u 6 kola uz tempo igre od 10 minuta po igraču za cijelu partiju, a pri suđenju su korištena Pravila FIDE za brzopotezni šah. Meč je besprijekorno vodio županijski sudac Ivica Mihoci. Već od prvog kola šahisti iz Goričana krenuli su pobjedonosno ne ispuštajući prednost sve do posljednjeg kola, okrunivši pobjedu ukupnim rezultatom od 26,5:9,5 u svoju korist.
Najuspješniji kotoripski igrači bili su Ivan Vitković i Zvonko Šantl s osvojena 3 boda, dok je u ukupnom poretku najbolji bio Ivan Marđetko iz Goričana s maksimalnih 6 bodova. Boje Šahovskog kluba ”Kotoriba” branili su: Ivan Vitković, Zvonko Šantl, Alojz Sučić, Stjepan Valpatić, Slavko Maltar i Drago Maltar. Za ekipu Šahovskog kluba “Goričan” nastupili su: Ivan Marđetko, Stjepan Vadlja, Pavao Lovrenčak, Matija Jakšić, Josip Kovačić i Stjepan Dominik. Po završetku meča druženje je nastavljeno uz bogatu večeru i dobru kapljicu uz neizostavni cuger.
Branimir Bunjac

Izvor: 3050