Sport 25.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Šampion u dizanju utega Ivan Međimurec

Polovicom lipnja je održano svjetsko natjecanje za dizače utega u Bjelovaru, na kojem su se ogledali najjači momci iz Nizozemske, Australije, Novog Zelanda i brojnih drugih zemalja svijeta. Riječ je o najjačem natjecanju te vrste, organiziranom do sada na našim prostorima, koje korijene vuče iz škotske prošlosti te ga popularno nazivanju Škotske igre. Nastupio je i naš predstavnik - Ivan Međimurec iz Svetog Križa, višestruki šampion te osvojio 5. mjesto.
- U ovom natjecanju se odmjeravaju snage u bacanjima raznih predmeta (čekića, kugle, girja... ), podizanjima balvana, nošenju kugli i slično. Ovaj sport je fascinantan zbog toga jer nije potrebna samo snaga nego i eksplozivnost te izdržljivost. Natjecanje je trajalo dva dana i odradili smo 9 disciplina. Meni je ovo bilo prvo takvo natjecanje i moram napomenuti da se za ovakav tip natjecanja nikad nisam pripremao.
Zato sam bio presretan kad sam osvojio 5. mjesto, od 10 natjecatelja, od koji su svi bili svjetski ili europski prvaci. Također moram napomenuti da mi je za samo nekoliko bodova izmaknulo treće mjesto. Moram pohvaliti svoju suprugu koja je uz mene ušla u ovaj sport te mi pomaže u treninzima i održava motivaciju. Od srca zahvaljujem i sponzorima, rekao nam je Ivan Međimurec. (d)

Izvor: 3035