Sport 11.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

ŠD MEĐIMURJE: Predsjednik Dražen Berkopić

Šahovsko društvo “Međimurje” Čakovec održalo je u četvrtak 3. travnja svoju redovnu godišnju skupštinu, ovog puta izbornu, za ovu godinu. Skupština se održavala u prostorijama restorana KTC u Čakovcu. Dnevni red bio je vrlo obiman (11 točaka).
Skupštinu je otvorio predsjednik društva Dražen Berkopić, koji je dao i uvodnu riječ. Tehnički dio izvještaja za proteklo razdoblje iznio je Vladimir Lovrenčić, koji je detaljno opisao svu djelatnost društva, rezultate u III. hrvatskoj ligi Centar B-sjever, učešće u međimurskom kupu, proslavu 80. obljetnice postojanja društva, memorijal “Vladimir Gakić”, izdavanje dopunske monografije za prošlih 20 godina itd. Lovrenčić se osvrnuo i na trajno pomanjkanje vlastitih prostorija za rad, pomanjkanje financijskih sredstava te nedostatak mladih kadrova. Financijsko izvješće podnio je blagajnik Zvonko Horvatić, a izvješće Nadzornog odbora Franjo Tkalčec.
Izvješće o radu Škole šaha podnio je dr. Stjepan Ovčar, koji još od 2008. godine rukovodi školom. Ona se održava u II. OŠ na jugu Čakovca, svaki tjedan po 90 minuta. Radu škole pomažu i pojedini šahisti kao instruktori, a to su Zvonko Horvatić, Neven Jelić, Antun Miholček, Vladimir Turk, Vladimir Lovrenčić i Franjo Tkalčec. Ti isti šahisti su i nosioci Šahovskog kampa, koji se održava svakog ljeta u navedenoj školi. Ukupno školu pohađa ovisno prema uzrastu 15 do 30 polaznika, a na kampu sudjeluje preko 50 učenika iz svih čakovečkih škola i šire okolice, pa je odlučeno da se osnuju dvije skupine. Darovite polaznike društvo je već registriralo kod Hrvatskog šahovskog saveza, koji će uskoro moći nastupati za ekipu i tako popuniti ili zamijeniti starije igrače. Treba napomenuti da je na nedavno održanom Ekipnom šahovskog prvenstvu osnovnih škola Međimurja u Štrigovi naša škola zauzela vrlo dobro 4. mjesto od 10 ekipa, što je lijepi rezultat.
Nakon diskusije prešlo se na izbor predsjednika, a to je jednoglasno opet izabran Dražen Berkopić, U novi Izvršni odbor izabrani su Dražen Berkopić, Vladimir Lovrenčić, Zvonko Horvatić, dr. Stjepan Ovčar, Alojzije Sobočanec, Vladimir Turk i Krešimir Ivanek. U Nadzorni odbor izabrani su Franjo Tkalčec, Franjo Koren i Miodrag Gakić. Stari/novi predsjednik Dražen Berkopić čestitao je na postignutim rezultatima društva i pojedinim igračima. Za priznanja su predloženi dr. Stjepan Ovčar i Vladimir Lovrenčić. Uskoro počinje natjecanje u III. hrvatskoj ligi, pa se očekuje da će čakovečki šahisti ponoviti uspjeh iz prošle godine.

Vladimir Turk

Izvor: 3076