Sport 15.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Seoske igre u Cirkovljanu

U Cirkovljanu su od subote do ponedjeljka, od 3. do 5. kolovoza, za produženog vikenda, bile seoske igre.
Zanimljiva i vješto smišljena kombinacija tradicijskih vještina i igara s nešto suvremenih igara oblikovanih prema današnjim svakodnevniom poslovima na selu.
Premda je sve sudionike manifestacije, kako natjecatelje, tako i publiku, morila nezabilježena vrućina i pržilo nesmiljeno sunce, program je bio toliko dobar da se nitko nije predao ljetnoj “elementarnoj nepogodi”.
U cirkovljanskom sportskom parku Zdenci bile su utrke na štulama, vuklo se naglancani “mali ferguson” u stilu “ironmana”, narivavalo bale sijena, nanašalo lomljiva jaja u atraktivnoj utrci, pililo trupce s “ručnim štilovkama”, a nije zaboravljena ni lopta. Zaigrala se i odbojka na pijesku, košarka, pucali su se penali, na visećoj kuglalni testirala se preciznost, a u potezanju užeta snaga natjecatelja.
Manifesatciji koja je imala sadržaja za bar tri prosječne organizator je bio domaći NK Naprijed, a pokrovitelji Grad Prelog i Turistička zajednica Grada Preloga. Zahvaljujući njima bilo je dovoljno logističkih kapaciteta da se osigura i okrepa sudionika manifestacije: u nedjelju je ispečen vol na ražnju. Pa tko se onda može potužiti na tako sporednu stvar kao što je vrućina, ljeti?! (MB)
Snimio Stjepan Naranđa

Izvor: 3042