Sport 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Šesta dravska regata u ekipnom veslanju

U nedjelju 24. kolovoza je Nautički klub Fljojsar iz Donje Dubrave uzorno organizirao i proveo Šestu dravsku regatu u ekipnom veslanju u drvenim čamcima, sa po četiri veslača, niz odvodni kanal HE Dubrava. Regata je okupila 11 ekipa u muškoj i 3 ekipe u ženskoj konkurenciji, a natjecanje je privuklo izuzetan broj znatiželjnika. Veslalo se na stazi dugoj 4 kilometra čiji je start bio podno mota kanala kod Svete Marije, a cilj u lučici kluba u Donjoj Dubravi. Ženske ekipe su imale upola manju dužinu staze. Natjecanje je okupilo veslače iz Preloga, Donje Dubrave, Zagreba i Donjeg Vidovca.

Nakon dvogodišnje dominacije veslača preloškog Nautičkog kluba Labud, ovoga puta su nadmoćnu pobjedu odnijeli veslači ekipa Fljojsar 1 (Dominik Miser, Branko Ivančić, Miroslav Ivančić, Miroslav Horvat) koji su stazu prošli za 16:22 minute, drugi su bili natjecatelji Labuda 1 s rezultatom 18:30, a treći Labud 3 koji su dionicu prošli za 19:14 minuta. U konkurenciji žena pobijedile su natjecateljke imena Čarlijev zakon (Josipa Punčikar, Martina Kos-Herc, Jelena Glavak, Marija Klarić) s vremenom od 9:15 minuta, druge su bile veslačice Bali tima s 9:57, a treće Vidovske zlatarke s vremenom od 10:52 minute.

Svi natjecatelji su dobili medalje organizatora, a tri prvoplasirane ekipe i pehare. Na kraju natjecanja natjecateljima i gledateljima su se prigodnim riječima obratili Darko Punčikar, predsjednik kluba, i Dražen Miser, načelnik Općine Donja Dubrava.

Mladen Grubić

Izvor: 3097