Sport 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Škola nogomet: Nastup u Međugorju

ŠKOLA NOGOMETA MEĐIMURJE /
ČAKOVEC
Nastup u Međugorju
Tri ekipe škole sudjelovale su na tradicionalnom “Međugorje cupu”, zajedno sa 100-tinjak ekipa iz Hrvatske, Makedonije i BiH, među njima i one iz zagrebačkog Dinama, Šibenika, Zadra, Osijeka, Slaven Belupa, Hajduka, Splita, Varaždina, Željezničara Sarajevo, Širokog Brijega, reprezentacije Makedonije...
Ekipa 1999. godišta u nešto igrački oslabljenom sastavu nastupila je u grupi s Osijekom, Zadrom i Neretvom Metković. Poraženi su od Osijeka 1:0, a Neretve i Zadra 2:0 rezultatom. Igrao je sljedeći sastav: Matej Trstenjak, Ivan Glavina, Dominik Filipović, Martin Pajić, Ivan Blaži, Izidor Kolarić, Dino Horvat, Niko Havelka, Luka Marčec, Marko Horvat, Lovro Rebernik, David Jurak, Silvio Radiković i Jurica Obadić.
Ekipa 2000. godišta bila je u grupi s Osijekom, Šibenikom i Ljuti Dolac. S Osijekom je unatoč bolje igre i većem broju prilika bilo 0:0, sa Šibenikom je zabilježena pobjeda 1:0, a ekipu Ljuti Dolac mladi su Čakovčani pobijedili 3:0 i završili na 2. mjestu u skupini. Polufinale sa Zadrom koji ima u svojim redovima 4 mlada reprezentativca, čiji je sastav igrao preoštro i imao pomoć suca (nije suđen kazneni udarac za Čakovčane) završen je 1:1, u izvođenju udaraca s 11 metara rezultatom 4:3 bolji su bili Zadrani. Za 3. mjesto ponovo se igralo s Osijekom, ovaj put unatoč bolje igre i nekoliko neiskorištenih prilika rezultatom 1:0 bolji su bili Osječani. 4. mjesto što je uspjeh ove ekipe osvojio je sljedeći sastav: Nikola Đokić, David Bašek, Jakov Blagus, Stiven Sabol, Nikola Ovčar, Martin Dodlek, Denis Bušnja, Jozef Kuqi, Jakov Pintarić, Matej Vuk, Leonard Bistrović, Karlo Zrna, Roberto Dežđek, Jakov Mesarić i Borna Kolenić.
Ekipa 2003. godišta igrala je u skupini sa Šibenikom, Marsoniom 1909. i ŠN Andričević-Marić. Prvo su pobijedili Šibenik 3:1, iza toga ŠN Andričević-Marić 4:0, a nakon što su osigurali 1. mjesto u grupi poraženi su od Marsonie 1909. 3:0. U četvrtfinalu nakon mnogo uzbuđenja pobijedili su ekipu FC Novi Grad Sarajevo 1:0, u polufinalu su u finišu susreta poraženi 1:0 od splitskog Hajduka, a u borbi za 3. mjesto također poraz 1:0 od NK Adriatica, nakon mnogo propuštenih prilika za bolji rezultat. Igrali su: Lovro Blagus, Daniel Turk, Emanuel Mađarić, Saša Stojko, Niko Domjanić, Antonio Martinjaš, Marko Žulić, Ivan Dominić, Viktor Kanižaj, Dominik Arambašić, Filip Bacinger, Fran Bistrović, David Partlić i Roko Zrna. Čakovčani koji su sa svojim trenerima Damirom Lepenom, Mariom Šarićem i Danijelom Štefuljem uživali toplo gostoprimstvo odličnih i susretljivih domaćina, posjetili su i Mostar, a imali su i podršku brojnih roditelja koji su ih pratili na putu i tijekom svih utakmica.
Josip Freiler

Izvor: 3073