Sport 08.07.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Hrvoje Goričanec novi voditelj

Škola nogometa "Međimurje-Čakovec"

Iako je trenutno prvenstvena pauza u Školi nogometa «Međimurje-Čakovec» i dalje određene aktivnosti. O istima su novinare na posebnoj konferenciji za štampu obavijestili predsjednik Škole i njegov zamjenik Dean Panić i Miljenko Ovčar, a konferenciji je bio nazočan i predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić koji je pohvalio rad Škole i obećao daljnju pomoć Saveza u njezinom radu. Također je istakao važnost rada s mladima što je jedan od prioriteta u radu MNS-a koji trenutno intenzivno radi oko imenovanja profesionalnog instruktora mladih pri Savezu, a preko HNS-a Školi nogometa je osigurana pomoć HNS-a u iznosu od 30.000 kuna.
Dean Panić i Miljenko Ovčar obavijestili su novinare o novom stručnom ustroju Škole. Novi je voditelj Hrvoje Goričanec koji je prisutne upoznao s najvažnijim zadacima iz programa rada koji se počinju primjenjivati od 1. kolovoza, spominjemo prioritet oko suradnje s ostalim školama nogometa u Međimurju, te selekcioniranje najperspektivnijih mladih i uključivanje u rad Škole. Novi je trener juniora Damir Vugrinec, kadeta Luka Murk, mladih U-13/14 Nenad Orehovec, U-11/12 Mario Šarić U-9/1O Stanislav Posavec, U-7/8 Marinko Horvat, a onih najmlađih što je nova kategorija U-5/6 Ivan Habuš. Ako će biti zainteresiranih radit će se i s djevojčicama. Dosadašnji voditelj Škole Dragutin Naranđa predložen je od strane Škole MNS-u za instruktora mladih.
Nije se zaboravilo istaknuti ni probleme, onaj financijski je najveći, također i neuspjehe gdje je kao najveći spomenut onaj oko ispadanja juniora i kadeta i 1. HNL-e mladih. Prva pak u nizu akcija koje slijede, za koju su već počele pripreme je sudjelovanje u danskom Hjorringu na velikom međunarodnom turniru mladih «Dana cupu» na kojem ove godine sudjeluje 700 ekipa iz cijelog svijeta, Čakovčani s ekipom U-13 /r. 1998/99 g./. Trener ekipe je Mario Šarić, s radom se počinje ovih dana na put ide 19 igrača. 13 IZ Škole, a 6 iz drugih međimurskih klubova. Iz Škole putuju: Petar Božek, Emanuel Perčić, Karlo Malenović, Dominik Toma, Goran Vuk, Damir Horvat, Karlo Podgorelec, Fran Vibovec, Robin Zanjko, Emanuel Pintarić, Jurica Antonović, Marko Horvat i Martin Pajić, a tu su i Luka Novinšćak i Antonio Kraljić (Polet Sveti Martin na Muri), Leo Hajdinjak (Dubravčan Donja Dubrava), Lovro Rebrek (Graničar Kotoriba), Filip Lehkec (Mladost Ivanovec) i Leo Bistrović (Bratstvo Savska Ves). Osim Maria Šarića u vodstvu puta su Denis Malenović i Krešimir Toma, te fizioterapeut Božo Juračić. Bila je to prigoda i za predstaviti novi dres s imenom sponzora koji su mladima Škole nogometa osigurali besplatni nastup na ovom u svijetu poznatom turniru. To su danska firma Epoka (inf. tehnika) i njemački Pairan (obnovljivi izvori).
Josip Freiler

Izvor: 2932