Sport 08.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

ŠKOLSKI SPORT

ZAVRŠNICA DRŽAVNOG PRVENSTVA ŠKOLSKIH SPORTSKIH DRUŠTAVA HRVATSKE 2014/15.


Grad Poreč bio je od 26.travja do 3.svibnja domaćin i organizator završnice državnog prvenstva školskih sportskih društava Hrvatske, osnovnih i srednjih škola za sezonu 2014/15. Više od 700 najboljih učenika iz cijele Hrvatske izborilo je nastup na završnici državnog prvenstva, od 9000 ekipa koje su posljednjih 8 mjeseci sudjelovale na nižim razinama natjecanja 48 najboljih plasiralo se je na završnicu. Za titule najboljih natjecalo se je 6 muških i 6 ženskih ekipa osnovnih i srednjih škola, po skupinama u košarci, odbojci, futsalu i rukometu, među njima bili su i predstavnici školskih sportskih društava Međimurske županije.


Prema dostupnim podacima Tehnička škola Čakovec (muški) osvojila je 5.mjesto u odbojci, Gimnazija „Josipa Slavenskog“ Čakovec također 5.mjesto (djevojke) u odbojci, a djevojke Gimnazije „Josipa Slavenskog“Čakovec bile su 5.u futsalu. Peto mjesto osvojile su i djevojčice Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Pribislavec u odbojci.


DJEČACI OSNOVNE ŠKOLE MALA SUBOTICA IZBORILI NASTUP NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U MALOM NOGOMETU


U dvorani Srednje škole Bedekovčina odigrana je poluzavršnica Regije sjever u malom nogometu za učenike 5. i 6.razreda OŠ-e nastupili su prvaci 6 županija /Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Grad Zagreb/. Bije Međimurske županije branili su učenici OŠ-e „Tomaša Goričanca“ iz Male Subotice kao prvaci u konkurenciji 244 ekipa međimurskih osnovnih škola. Na natjecanju u Bedekovčini pokazali su najbolju igru i najstalniju formu te zasluženo osvojili 1.mjesto i nastup s pobjednicima regije istok, jug i zapad na Državnom prvenstvu koje će se održati od 4.-6.lipnja u Vinkovcima. Rezultati naših predstavnica: Bjelovarsko-bilogorska županija – OŠ M. Subotica 3:4, Koprivničko-križevačka županija – OŠ M. Subotica 1:3, polufinale: Krapinsko-zagorska županija – OŠ M. Subotica 1:2,finale: OŠ M. Subotica (Fran Kocijan, Dani Kolarić, Ivan Dominić, Marko Žulić, Dino Jančec, Fran Slaviček, Neven Cirkvenčić, Petar Vlašić, Martin Toplek, Noa Vugrinec – voditelj: Tomislav Podgorelec) – Grad Zagreb 1:0.

Izvor: 3132