Sport 23.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

ŠKOLSKI SPORT: Dug Županije 123.000 kn

Shodno zaključku s izborne Skupštine, iza toga i Izvršnog odbora Saveza školskih sportskih klubova Međimurja, u Osnovnoj školi Vratišinec održana je tematska sjednica Skupštine Saveza školskih sportskih klubova Međimurja kojoj je od 37 prisustvovalo 22 delegata (predsjedao Ante Dragić).
Donijete su određene izmjene postojećeg Statuta Saveza, spominjemo onu prema kojoj će Izvršni odbor umjesto 8 ubuduće brojiti 9 članova (predsjednik, te 5 članova iz osnovnih i 3 iz srednjih škola), pa je tako za devetog člana Izvršnog odbora na Skupštini izabran Tihomir Blažeka.
Delegati Skupštine obaviješteni su detaljno i o financijskoj situaciji prema kojoj u 2010. godini ostaje dug Županije od 84.000 kuna za organizaciju županijskih natjecanja, ravnatelji škola biti će obaviješteni kako to namiriti od strane župana na prvoj zajedničkoj sjednici svih ravnatelja, što pak je dogovoreno na prijemu odgovornih iz Saveza kod župana Ivice Perhoča, a tu je i dug od 39.000 kuna za obuku neplivača.
Dogovorena je i dinamika i kalendar županijskih natjecanja u 2011. godini, zbog štednje, najbolji će dobiti pismena priznanja, izostaju medalje i pehari, također škola organizator pojedinog finala nije više dužna osigurati prehranu svih finalista. Od 36 regionalnih finala za područje Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Virovitičko podravske i Međimurske županije, čak njih 13 biti će organizirano u našoj županiji u organizaciji Saveza školskih sportskih klubova, a što se tiče obuke neplivača u idućoj godini, ona će biti organizirana za što su predviđena sredstva županijskim proračunom.
Dobili smo u Savezu još jednu interesantnu informaciju. Za razliku od prije kada je predsjednik Saveza prema Statutu dobivao mjesečnu naknadu, sadašnji će predsjednik tu dužnost obavljati volonterski što je normalno i za pozdraviti obzirom na tajnika profesionalca. Istovremeno je Izvršni odbor Saveza dobio određene zadatke ispitati i riješiti određene nejasnoće prijašnjeg saziva Skupštine i Izvršnog odbora, detaljnije će se o tome raspravljati i obavijestiti javnost nakon završetka istražnih radnji.
Josip Freiler

Anto Dragić u Hrvatskom savezu
U međuvremenu je u Zagrebu održana izborna Skupština Hrvatskog školskog sportskog saveza na kojoj je izabrano novo vodstvo. Novi je predsjednik Nikica Perković iz Siska, a u novi Izvršni odbor koji broji 9 članova izabran predsjednik Saveza školskih sportskih klubova Međimurja, prof. Anto Dragić iz Čakovca.

Izvor: 2904