Sport 04.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

SKUPŠTINA MNS-a: Povišeni tonovi odzvanjali sjednicom!

U čakovečkom hotelu Park održana je redovna Skupština Međimurskog nogometnog saveza, kojoj je od 43 prisustvovalo 35 delegata, prisutni su bili i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora, te uz člana IO-a HNS-a Stjepana Križarića kao gosti od strane HNS-a Stjepan Merkaš, također član IO-a i nezaobilazni Zorislav Srebrić, direktor svih hrvatskih reprezentacija. Prije prelaska na dnevni red verificirani su mandati dvojici novih članova Skupštine. Zvonku Bratuši koji dolazi umjesto Dušana Mikolaja iz NK-a Čakovca te Tomici Kralju iz Poleta Sveti Martin na Muri umjesto nedavno preminulog Željka Breznika kojem je minutom šutnje odana počast za dugogodišnji nesebičan amaterski rad u nogometu.
Izvješće o radu Saveza za proteklu godinu, između dvije skupštinske sjednice, podnio je predsjednik Mato Kljajić. Spomenuo je niz zadataka iz domene Saveza koji su uspješno završeni zahvaljujući članovima IO-a i Skupštine Saveza, kao i mnogobrojnih volontera svih međimurskih klubova. A Savez pod svojom ingerencijom ima 94 kluba s 6125 registriranih igrača, od 3. HNL-sjever u kojoj nastupa čak 7 klubova, do županijskih (prve, dvije druge i dvije treće lige), veteranskih i liga mladih. Spomenut je i vrlo dobar rad s mladima, podatak da je Savez oslobodio klubove plaćanja kotizacije za drugi dio prvenstvene sezone i na taj način uštedio im 67.000 kuna, bilo je riječi i o novom rangu natjecanja - Međužupanijskoj ligi Čakovec-Varaždin, za što postoje oprečna mišljenja, što će idućih dana biti riješeno na sastanku svih zainteresiranih klubova Treće i Županijske lige. Izvješće predsjednika također i financijsko izvješće i izvješće Nadzornog odbora jednoglasno je usvojeno.
• FINANCIJE U PLUSU - što se tiče financijskog izvješća ono je za 2013. godinu pozitivno s prihodima od 695.256,62 kune, rashodi su bili 530.814,09 kuna, a višak prihoda 131.283,57 kuna. Ovome treba pribrojiti i višak prihoda iz 2012. godine od 131.283,57 kuna tako da je ukupan višak vrlo pozitivan - 295.726,10 kuna. Jednoglasno je podržan i prijedlog Izvršnog odbora da se podrži izbor i kandidatura Davora Šukera za predsjednika HNS-a na skoroj izbornoj skupštini krovne nogometne hrvatske organizacije.
Kod prijedloga izbora predstavnika MNS-a za člana IO-a HNS-a došlo je po našem do nepotrebnih trzavica i nesuglasica. Izvršni odbor MNS-a jednoglasno je za tu odgovornu dužnost predložio dosadašnjeg člana IO-a HNS-a Stjepana Križarića, Vladimir Martinec, delegat Skupštine, dao je prijedlog da se za člana predloži Mato Kljajić. Nakon mnogo diskusija, prijedloga, čak i visokih tonova i vrijeđanja, kada je trebalo o kandidatu odučiti tajnim glasovanjem, Mato Kljajić povukao je svoju kandidaturu. No, on i Stjepan Križarić jednoglasno su izabrani kao delegati novog saziva Skupštine HNS-a, za njihove zamjenike također jednoglasno izabrani su Tomica Kralj i Damir Dominić.
Gotovo jednoglasna bila je i odluka oko izvanrednog ublažavanja kazni za Zlatka Pejanovića (Polet Pribislavec), Nikolu Šimunkovića (Mali Mihaljevec), Patrika Hutinca (Napredak G. Kraljevec), Tomislava Štroka (Mladost Sveta Marija) i Faika Peca (Parag Trnovec). Ove godine Međimurski nogometni savez obilježava 55. obljetnicu djelovanja, održat će se i izborna skupština Saveza, jedan od prijedloga bio je da se tamo izmijeni dio Statuta koji govori o broju članova Skupštine, tako da bi svaki klub imao svog člana. Naš je prijedlog da se u Statut ugradi i član koji govori da predsjednik Saveza zastupa isti u najvišim organima HNS-a, čime bi se izbjegle razne insinuacije i nesuglasice.
Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

Izvor: 3075