Sport 13.04.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Marčec umjesto Križarića

SKUPŠTINA MNS-a U BELICI

Nogometni klub BSK odlično je u Društvenom domu u Belici organizirao redovnu Skupštinu Međimurskog nogometnog saveza kojoj je od 43 delegata bilo prisutno njih 34. Prisustvovali su i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Saveza te brojni gosti. Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković i Zorislav Srebrić, proslavljeni hrvatski internacionalac Davor Šuker, direktor za ustroj županijskih saveza u HNS-u Ante Vučemilović, zamjenik međimurskog župana Matija Posavec i načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi.
Prvo je nakon nepotrebnog natezanja za zamjenskog delegata u Skupštini HNS-a umjesto Stjepana Križarića, sada člana IO-a HNS-a izabran na prijedlog IO-a MNS-a dopredsjednik istog Nenad Marčec (1 glas protiv - Stjepan Hamonajec), a iza toga razriješen je dužnosti člana IO-a MNS-a Miljenko Dovečer koji je i sam na sjednici podnio ostavku, umjesto njega novog će člana dati iz NK Međimurja koji je nosilac kvalitete nogometa u županiji. Interesantno je da je Dovečer jedan od vodećih upravo u NK Međimurju, a u klubu traže da daju novog člana (!?). Prihvaćeno je izvješće o radu s financijskim pokazateljima za 2010. godinu s izvješćem Nadzornog odbora (prihodi 374.842,49 kuna, rashodi 346.049,48 kuna), također i plan rada za 2011. godinu gdje se posebno apostrofira rad s mladima i sa Školom nogometa Međimurje-Čakovec.
MNS u svojim redovima trenutno okuplja 91 klub s 6426 registriranih nogometaša, tu je 256 trenera, 117 sudaca, 50 delegata, velik broj amatera i entuzijasta u klubovima, vikendom se igra 105 službenih utakmica... Što je sve impozantan broj kada se zna da Međimurje broji 126.000 stanovnika i da što se sporta tiče djeluje 356 udruga sa 170.000 aktivnih sportaša. Ovi su podaci posebno oduševili goste pa je Davor Šuker obećao dolazak kod prve akcije s mladima, Vlatko Marković ponovo pohvalio rad Saveza i obećao konkretnu pomoć HNS-a u tom radu, posebno također za mlade, Zorislav Srebrić je uz obavezno “čestitam” pozvao već sada nogometne djelatnike da se uključe u organizaciju proslave 100. godišnjice nogometa u Hrvatskoj koja se slavi iduće godine, a Ante Vučemilović oduševljen podacima nazvao je Međimurje “najnogometnijom hrvatskom županijom”. Također obavijestio prisutne da će se sadašnja 3. HNL-istok od jeseni podijeliti u 2 dijela, a prijedlog je da u buduće l. liga broji 10-12 sudionika, te da budu i dvije 2. lige.
Zamjenik župana Matija Posavec od HNS-a očekuje pomoć i konkretnu podršku oko osnivanja jednog nogometnog centra u Međimurju za što postoje svi uvjeti, a Zvonimir Taradi predstavio je uglednim gostima Belicu, posebno sportski-nogometni dio. Glede traženja upravnog odjela Međimurske županije izmijenjeni su određeni članovi Statuta i Poslovnika o radu MNS-a, između ostaloga iz sastava Skupštine izostavljeni su suci i treneri, a nije prošao prijedlog Stjepana Hamonajca da Skupštinu čine delegati svih klubova, njih 91. Na kraju su ublažene kazne (3 glasa protiv) Zlatanu Vibovcu (Polet Pribislavec), Kristijanu Zorčecu (Dinamo Palovec) i Dariu Sabadiju (Eko D. Križ).
Josip Freiler
Snimio Z. Premuš

Izvor: 2920