Sport 31.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Skupština Motonautičkog kluba "Vidovski zlatari"

Riječi iz naslova najilustrativnije dočaravaju rad Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari. Izrekao ih je, među ostalim, općinski načelnik Josip Grivec na njihovoj četvrtoj godišnjoj skupštini koja je održana u subotu 25. siječnja u mjesnom Društvenom domu. Uz članstvo skupštinu su uveličali predstavnici općinskih udruga, srodnih klubova iz Preloga i Donje Dubrave, a tu su bile i supruge članova za koje je rečeno kako su im one velika potpora pogotovo kada iskazuju razumijevanje za njihove ne male obveze. Te je realizirane obaveze tijekom 2013. godine kronološkim redom pobrojao agilni predsjednik Nenad Lukša. S lanjskim aktivnostima počeli su već s organiziranim dočekom 2013. godine, u veljači održavanjem godišnje skupštine, a potom su se one redale iz mjeseca u mjesec, a svaki taj mjesec je donosio nešto novo. Ostalo im je jedino primarno, a to je demonstracija ispiranja zlata koje su godišnje nekoliko puta priredili, a što je ovisilo o iskazanim potrebama, kao i povremeni spustovi čamcima vodama Drave. Najveću takvu manifestaciju imali su u travnju kada je ona trajala tri dana, a bila je povezana sa sijaset turističkih ponuda mjesta.
Zlatari su se angažirali u čišćenju okoliša za ljepši izgled Donjeg Vidovca, skupljanju sekundarnih sirovina od kojih su zaradili dosta novaca koji su korisno utrošili pa su tako spomenuli kupnju župne zastave, a uz to župi su darovali i 1.000 kuna. Sudjelovali su i na nautičkim akcijama u Prelogu gdje su se borili za labuđe pero gdje su osvojili drugo mjesto, natjecali su se u veslanju koje je organizirao Nautički klub Fljojsar iz Donje Dubrave. Na tom je natjecanju po prvi puta nastupila i jedna njihova ženska ekipa. Po prvi put su sa 36 članova organizirali dvodnevni spust Dravom do Križnice. Manifestacija koja im je postala zaštitni znak - Lov na zlatarski prsten i ovoga puta su s ponosom istaknuli, a koliko je velika pokazuje i podatak da je dobilo potporu s državne razine. Veliki događaj za njih se dogodio u rujnu kada su na svečani način na uporabu predali Zlatarski dom.
Ova je skupština iskorištena da im općinski načelnik Josip Grivec uruči pisanu Odluku o darivanju nekretnine i na korištenje na neodređeno vrijeme, dok je predsjednik Lukša Općini uručio ključeve doma. Ostalim aktivnostima dodat ćemo i to da su nautičari hodočastili u Marijanska svetišta u Ludbreg i Svetu Mariju, te da su po prvi put organizirali krštenje mošta po mjesnim ulicama. Kraj godine su tradicionalno dočekali uz vodu, odvodni kanal HE Dubrava gdje je nešto više od stotinjak mališana primilo darove koje su čamcima dovezli Djedice Mrazevi.
Planova za ovu godinu ima dosta. Nastavak kontinuiteta rada i aktivnosti s naglaskom na izgradnju terase i kamina kod Zlatarskog doma, a ove godine planiraju i spust čamcima do Aljmaša, a pisat će i projekte za novčana sredstva od EU. Skup je iskorišten za predaju zahvalnicama svima onima koji su im u minuloj godini pomogli na bilo koji način. Skup je nastavljen uz večeru, a bio je to zlatarski gulaš te živu glazbu uz ples do zore, odnosno kako su rekli do kad ko more.
Mladen Grubić

Izvor: 3066