Sport 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

Slobodan Sudec, novi trener Mladosti Prelog

Slobodan Sudec novi je trener Mladosti iz Preloga, člana 3. HNL-sjever. Ovaj ne tako davno izuzetno kvalitetan igrač koji je igrao pet sezona u prvoligašima Varteksu, tri u Slaven Belupu te po jednu u Celju i Čitluku da bi kasnije isto tako bio izuzetno uspješan trener koji je osvojio pet trofeja i to 3 naslova prvaka i dva Kupa trenirajući Podravinu iz Ludbrega i Plitvice iz Selnika, postao je tako nakon Cabana, Patafte treći trener na klupi Preložana. Razgovor smo počeli pitanjem kako je došlo do suradnje njega i Mladosti?
- S obzirom da igram za veterane Budućnosti iz Podbresta, poznajem se s mnogima u Prelogu i tako je došlo do inicijative predsjednika Zvonareka da preuzmem Mladost, što sam na kraju i prihvatio i evo me u Prelogu.
• Trenutna situacija na prvenstvenoj ljestvici nije baš najbolja?
- Upravo tako. Iako je položaj na prvenstvenoj ljestvici dosta nezavidan, uvjeren sam da se, uz nekoliko pravih igračkih pojačanja, možemo ubrzo podići jer klub ovako bogate tradicije to i zaslužuje.
• Obavili ste s ekipom nekoliko treninga. Kakav se čini trenutni igrački kadar koji vam je na raspolaganju?
- Ekipa posjeduje 5-6 iskusnih i kvalitetnih igrača ali i dosta mladih koji se mogu kvalitetnim radom jako podići. Uz njih ako dovedemo još poneko kvalitetno pojačanje sigurno ćemo biti kvalitetni da se ravno nosimo sa svakom ekipom.
• S kojim igračkim kadrom ulazite u pripreme i plan priprema i odigravanja kontrolnih utakmica?
- Igrači s kojima ulazimo u pripreme su Kranjec, Habuš, Erdelji, Halić, Vuk, Hladnik, Caban, Mihoci, Vlah, Sraka, Hrešć, Mišić, Kavran, Jambrović, Balent, Sabol dok su ekipi priključeni i Tišljarić, Vuk, Božek. Prema planu i programu trenirat će se kombinirano dvorana i vanjski tereni dok ćemo odigrati i pripremne utakmice i to: 8. veljače Sloboda/S, 9. veljače Zadrugar/Hrastovsko, 12. veljače Pušćine, 15. veljače Borac/Imbriovec, 22. veljače Plitvica/S.
- - - -
U razgovor se uključio predsjednik kluba Josip Zvonarek koji je na upit o ambicijama kluba rekao:
- Dovođenjem izuzetno kvalitetnog trenera Sudeca koji bi nam trebao biti dugoročno rješenje ambicije su nam da se ekipa u proljetnom dijelu prvenstva uigra i podigne na prvenstvenoj ljestvici kako bi u sljedećem prvenstvu i u tadašnjoj ligi postizala zapažene rezultate. Pokušati ćemo dovesti u okviru naših skromnih financijskih mogućnosti poneko pojačanje da ekipu još više pojačamo. Spomenuo bih i našeg bivšeg trenera Pataftu koji je dobro radio i kojem se zahvaljujemo za sve što je učinio za naš klub.
• Kakva je situacija s izgradnjom stadiona i kada će biti otvorenje?
- Radovi na našem stadionu teku prema planu, a samo otvorenje predviđeno je za 25. srpnja, na naše proštenje, vjerujemo i s nekom zvučnom ekipom.
Zlatko Premuš

Izvor: 3068