Sport 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Smjene trećeligaških trenera

• Izvršni odbor NK-a Graničar Kotoriba donio je odluku o smjeni dosadašnjeg trenera seniorskog sastava Dragutina Naranđe. Rečeno je kako su to učinili bez obzira na njegov kvalitetan rad, no svega 7 bodova i tek 12. mjesto na prvenstvenoj ljestvici u III. HNL-sjever za klupsku čelništvo to nije zadovoljavajuće, a rečeno je kako ni navijači time nisu zadovoljni. Do imenovanja novog trenera treninge će do daljnjeg voditi igrač Graničara Dalibor Gorupić, trener s UEFA B licencom.
Dragutin Naranđa je jedan od trenera koji je veoma kratko bio na čelu seniorskog sastava jer je praktički momčad preuzeo na samom početku natjecanja bez uvida na kreiranje kadrovske križaljke, a mora se otvoreno reći da taj kadar u prvom redu nije bio kvalitetno brojan. Istini za volju mora se reći i da je bilo utakmica kada je na klupi za pričuve sjedio nekada samo jedan igrač, a što je za ovaj rang natjecanja veoma neozbiljno. Neozbiljno je i to što je sastav u prvenstvu ušao bez pričuvnog vratara te je Dino Jambres jedini vratar. Sva je sreća u tome što nije sklon ozljedama, a još je veća sreća što je jedan od najboljih igrača u momčadi.
• Anton Srša nije više trener seniorskog sastava nogometnog trećeligaša Rudara iz Murskog Središća. Na tom ga je mjestu u srijedu zamijenio njegov negdašnji suigrač Josip Filipan, isto tako nadaleko poznato ime međimurskog i slovenskog nogometa. Srša je samoinicijativno napustio trenersko mjesto, a povod je bio katastrofalni poraz u kup utakmici protiv Mladosti iz Palinovca odigrane dane ranije. U klubu su ocijenili kako će smjena biti potizivna “šok terapija” za momčad koju je Anton vodio pune tri godine i s kojom je od međiurskog drugoligaša došao do respektabilnog hrvatskog trećeligaša.
Tekst i foto
M. Grubić

Izvor: 3051