Sport 27.07.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

SP. RIBOLOV: Junirke Klen-Vigme prvakinje države!

Od 15. do 17. srpnja je u Baranji, na Staroj Dravi u Bilju, održan 58. KUP Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza za seniorke, seniore, juniorke i juniore. Natjecanje je održano u disciplini lov ribe udicom na plovak. Ukupno je nastupila 61 ekipa iz cijele Republike Hrvatske.
Najveći uspjeh ostvarile su juniorke iz ŠRD KLENA-VIGME iz Sv. Marije osvojivši ekipno prvo mjesto! Pod stručnim vodstvom Marijana Mutaka za ekipu su nastupile Natalija Žganec, Paula Pongrac i Mirela Mutak. Natalija je ujedno postala prvakinja, a Paula vice prvakinja države u pojedinačnoj konkurenciji. Mireli je za nijansu izmakla bronca, pa je osvojila 4. mjesto. Nastupilo je 9 ekipa. Drugo mjesto osvojila je ekipa Dravice iz Jagodnjaka, a 3. mjesto ekipa Šaran Cerna Šiškovci.
U kategoriji juniora iz Međimurja su natjecale dvije ekipe. Ekipa ŠRD KLEN-VIGMA iz Sv. Marije (Ervin Škoda, Mihael Pongrac, Dominik Peter) osvojila je 6. mjesto, a ekipa ŠRD GLAVATICA-PFEIFER TTI iz Preloga (Alan Perko, Roberto Janković, Alen Lehkec) osvojila je 7. mjesto. Nastupilo je 16 ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa Klen Nova Gradiška, druga je bila ekipa LA-BAN Peteranec, a treća Udica D. Miholjac. U kategoriji seniorki je nastupilo 13 ekipa i među njima ekipa ŠRD KLEN-VIGMA iz Sv. Marije (Ivanka Škoda, Elizabeta Sklepić, Tena Orehovec) koja je osvojila 7. mjesto. Prva je bila ekipa iz Zeline, druga Amur Darda, a treća Štuka Novi Čeminac. U kategoriji seniora nije bilo predstavnika iz Međimurja, a nastupile su ukupno 23 ekipe. Prvo mjesto osvojila je ekipa Udica D. Miholjac.
Darko Oreški

Izvor: 2935