Sport 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

SP. RIBOLOV: Klen / Žužička / Hodošan

U nedjelju 23. lipnja je završeno posljednje 8. kolo Lige mladeži u lovu ribe udicom na plovak koje je održano na rijeci Kupi u Karlovcu. U kategoriji u-14 za ŠRD Klen iz Svete Marije nastupili su Erwin Škoda, Sara Strbad i Marijana Mutak, a u kategoriji u-23 Mihael Pongrac i Dominik Peter. Postignuti su sljedeći ukupni rezultati: Erwin Škoda 1. mjesto u-14, Marijana Mutak 3. mjesto u-14 , Sara Strbad 8. mjesto u-14, Mihael Pongrac 3. mjesto u-23 i Dominik Peter 8. mjesto u-23. Svojim odličnim rezultatima Erwin, Marijana i Mihael ušli su u reprezentaciju Hrvatske koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu koje će se održati ove godine mjesecu srpnju u Francuskoj. Ovo je još jedan u nizu velikih uspjeha agilnog ribičkog društva iz Svete Marije gdje puno truda i rada posvećuju upravo mlađim naraštajima, a oni im s vrhunskim rezultatima na najljepši način zahvaljuju. (M. Grubić)

Branko Matoš (57), predsjednik Udruge prirode i ribolova Žužička Kotoriba, odavno je sklon inovativnim poduhvatima pa svaki put nanovo svoje članstvo iznenadi nekom inovacijom. Posljednje što je napravio bio je novo zanamenje udruge, a bilo je vezano našim nedavnim ulaskom u EU. Na gala večeri koja je tom prigodom u nedjelju 30. lipnja bila priređena u Kotoribi ribiči Žužičke su imali svoj kulinarsko prodajni štand kojeg je resio ovaj znak. ‘’Sve na njemu odiše europski, no posebnost predstavljaju tri zvjezdice na ribi. One predstavljaju snagu naših voda i same naše udruge’’ pojasnio je predsjednik. Dodao je kako će „njegov“ znak zasigurno resiti prostore udruge koji će uskoro biti i službeno otvoreni.
Tekst i snimak
M. Grubić

Uz Dan učenika OŠ Hodošan, kada učenici preuzimaju uloge učitelja, uprave i tehničkog osoblja, na ribnjaku SRD “Jezerišće” u Svetom Jurju u Trnju okupilo se 27 učenika škole u natjecanju za 7. kup škole u sportskom ribolovu. Pravilnik školskog kupa od sudionika zahtijeva spretnost i suradnju s pomagačem iz redova bliže obitelji i snažno podupire sudjelovanje novih mladih ribiča. Nakon konačnog vaganja ulova voditelj natjecanja uručena su priznanja i nagrade najuspješnijima. Prvo mjesto osvojila je Gabrijela Vidović (5. razred, za ulov od 954 grama), drugi je bio Damir Horvat (7. razred, 800 grama), a treći Roko Zrna (3. razred, 670 grama).
Natjecanje je potpomogao niz sponzora koje ŠRD uključi u suradnju sa Školom. U pripremi i provođenju natjecanja punu podršku voditelju Dragutinu Balentu i ravnatelju škole Ivanu Bariću pružili su članovi SRD “Jezerišće”. Škola je u organizaciji Kupa dosad dva puta surađivala s ribolovnim društvima iz Donjeg Hrašćana, Palinovca i Svetog Jurja u Trnju, a jednom iz Hodošana, koji je stoga na redu kao domaćin idućeg natjecanja. Ovaj redoslijed možda se ipak izmijeni - najavljuje se osnivanje društva u Donjem Pustakovcu, pa bi on dobio priliku da se iskaže. Ovaj kup je pokazao da zainteresiranih mladih ima dovoljno. (r)

Izvor: 3038