Sport 03.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

SP. RIBOLOV: Povijesni uspjeh međimurskih ekipa

Nakon održanog 8. kola liga natjecanja u sportskom ribolovu (23. rujna), zadovoljstvo rezultatima gotovo da nije moglo biti veće. GLAVATICA Pfeifer TTI iz Preloga osvojila je 3. mjesto u 1. državnoj ligi, KLEN Vigma Sv. Marija 4. mjesto, a SOM Kotoriba 10. mjesto.
■ Za GLAVATICU PFEIFER TTI Prelog su nastupali: Alan Perko, Zdravko Gotovac, Miljenko Perko, Boris Klarić i Mladen Kovač, a kapetani su bili Zoran Pfeifer i Vladimir Špiranec. Za KLEN VIGA SV. Marija su nastupali: Darko Kolarić, Dragutin Peter, Igor Mihalac, Željko Pavlic, Mihael Pongrac i Dominik Peter, dok je kapetan bio Dragutin Kedmenec uz povremenu pomoć pojedinih natjecatelja. Za SOM Kotoriba su nastupali: Nikola Filipašić, Mihael Horvat, Ivica Jakupak, Ivica Horvat i Zoran Lipić, dok su funkciju kapetana obavljali Drago Filipašić, Željko Dolenec i Darko Vuk.
Posebno treba istaći da je natjecatelj GLAVATICE Alan Perko postao pojedinačno vice prvak lige, te uz natjecatelje iz Međimurskih ekipa: Nikolu Filipašića, Mihaela Horvata, Zdravka Gotovca i Darka Kolarića stekao pravo nastupa u majstoricama za reprezentaciju HŠRS-a za 2013. g.
■ U 2. ligi sjever iz Međimurja je nastupala smo ekipa LINJAK Ivanovec, te je osvojila odlično 2. mjesto. Za ekipu su nastupali Dario Čeki, Zlatko Kračun, Marin Goleš i Ljubomir Žuljić, a kapetan je bio Marijan Halić. Pojedinačno, Dario Čeki postao je prvak 2. lige sjever, te stekao pravo nastupa u majstoricama za reprezentaciju za 2013. g.
■ U 3. ligi sjever nastupila je kao debitant MURA Mursko Središće i osvojila 1. mjesto, te ekipa KARAS Peklenica koja je tradicionalno osvojila 5. mjesto. Za ekipu MURE M. Središće su nastupali Josip Čeki, Zvjezdan Mađarić, Pero Kerhač, Nenad Jurinić i Boško Jagec, dok je kapetan bio Ivica Vugrinec. Time se ekipa MURE plasirala u 2. ligu. Za ekipu KARAS Peklenica su nastupali Ivan Šoštarić, Darko Oreški i Dean Novak.
Darko Oreški

Seniorke Klena treće

Nakon 8 kola Lige seniorki HŠRS-a ekipa KLENA iz Sv. Marije zabilježila je odličan rezultat osvojivši 3. mjesto. Kao debitantice, pomalo neiskusne i nepovjerljive u svoje sposobnosti uspjele su dokazati da se može zabilježiti odličan rezultat. Kada tome pridodamo i 3. mjesto Paule Pongrac u pojedinačnoj konkurenciji rezultat je više nego za pohvalu. Tim je rezultatom Paula ušla u reprezentaciju Hrvatske za 2013. godinu. Za ekipu su nastupale: Paula Pongrac (3. mjesto pojedinačno), Ivanka Škoda (9. mjesto pojedinačno) i Mirela Mutak (16. mjesto pojedinačno). Ekipa je nastupala pod vodstvom kapetana Marijana Mutaka i uz logističku podršku Miroslava Škode i Stjepana Pongraca i naravno samog kluba KLENA Sv. Marija. (D. Oreški)

Izvor: 2997