Sport 27.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

SP. RIBOLOV: Uspješne seniorke i juniorke

U nedjelju 23. svibnja je na Šoderici kod Koprivnice održano natjecanje ekipa iz tri županije u kategoriji: seniora, seniorki, juniora i juniorki. Natjecanje je ujedno i kvalifikacija za nastup na državnom prvenstvu u toj disciplini.
Uspješni domaćin bila je Zajednica ŠRK Koprivničko-Križevačke županije pod vodstvom sudačkog kolegija na čelu s Darkom Rakičem i Marijanom Cikušem. Delegat HŠRS-a bio je Antun Kedmenec. U kategotiji seniora nastupilo je 15 ekipa (po 5 iz svake županije).
Prvo mjesto osvojila je ekipa Đelekovca iz istoimenog mjesta, 2. mjesto ekipa Som iz Kotoribe (Nikola Filipašić, Dražen Kos, Ivica Jakupak ), 4. mjesto Glavatica-Pfeifer TTI iz Preloga, 7. mjesto Mura M. Središće, 10. mjesto TSH Čakovec, 14. mjesto Žužička Kotoriba. S obzirom da pravo nastupa na završnom natjecanju iz 3. Zone imaju samo dvije ekipe, nažalost ni jedna ekipa iz Međimurja nije to pravo ostvarila.
■ Što ne mogu seniori mogu seniorke: ekipa Klen-Vigma iz Sv. Marije plasmanom na 3. mjesto ostvarila je nastup na završnici Kupa Hrvatske. Za ekipu su nastupale Elizabeta Sklepić, Ivanka Škoda i Božena Orehovec. Prvo mjesto osvojila je ekipa Trakošćana.
■ U kategoriji juniora ekipa Glavatica-Pfeifer TTI iz Preloga (Alen Lehkec, Roberto Janković, Alan Perko) premoćno je osvojila 1. mjesto s 5 sektorskih poena, dok je ekipa Klena iz Sv. Marije zauzela 7. mjesto. Nastupilo je ukupno 10 ekipa. Kod juniorki nastupile su 4 ekipe. Prvo i drugo mjesto osvojile su ekipe iz Međimurja: Klen-Vigma iz Sv. Marije (Tena Orehovec, Mirela Mutak, Paula Pongrac) i Mura iz Murskog Središća (Ana Marija Jurinić, Ana-Marija Mađarić, Tamara Vinko). Međimurske ekipe time su izborile plasman za nastup na državnom prvenstvu.
■ Bacačke discipline (CASTING) održane su 22. svibnja u Sv. Mariji. Domaćin ŠRD Klen Sv. Marija, vrhovni sudac Darko Rakić, a delegat Antun Kedmenec.
Bacački troboj - u kategoriji seniora nastupile su tri ekipe iz ŠRD Klen Sv. Marija i jedna ekipa ŠRD Čikov iz Sv. Martina na Muri. Najuspješniji pojedinac bio je Darko Kolarić, 2. Zvonko Jantolek i 3. Marijan Mutak, svi iz ekipe Klena.
U kategoriji seniorki nastupila je ekipa Klena iz Sv. Marije. 1. mjesto osvojila je Mirela Mutak, a 2. mjesto Ivanka Škoda. Kod juniora 1. mjesto osvojio je Mihael Pongrac, 2. mjesto Nikola Kontrec, 3. Dominik Peter. U kategoriji juniorki 1. mjesto osvojila je Paula Pongrac, 2. mjesto Tena Orehovec, 3. Mirela Mutak. Kod kadeta 1. mjesto osvojio je Dražen Slaviček, 2. Erwin Škoda, 3. mjesto Tomislav Orehovec, a kod kadetkinja 1. Tena Orehovec, 2. Sara Strbad i 3. mjesto Marijana Mutak.
Bacački petoboj - u kategoriji seniora: 1. mjesto osvojio je Dragutin Peter, 2. mjesto Darko Kolarić, 3. Želimir Pavlic; juniori - 1. Mihael Pongrac, 2. mjesto Dominik Peter, 3. mjesto Erwin Škoda.
• Završna natjecanja u disciplini lov ribe udicom na plovak održati će se u Virovitici 17. i 18. srpnja, a u bacačkim disciplinama 28. kolovoza u Novom Vinodolskom.
D. Oreški

U NEDJELJU, 30. SVIBNJA

Treće kolo međimurskih liga

Treće kolo međimurskih liga u lovu ribe udicom na plovak na rasporedu je u nedjelju, 30. svibnja. Domaćin 1. lige je “Čikov” Sv. Martin na Muri, a lovi se na vodi Stara Mura Žabnik. Ribolovci 2. međimurske lige-istok natjecat će se na vodi Mičigen, domaćin je “Diver” Podbrest i Sv. Križ, a natjecanje 2. međimurske lige-zapad održava se na vodi Turčiške grabe, domaćin je “Ribica” Turčišće.
• A na vodi Žužička u organizaciji “Žužičke” iz Kotoribe u subotu, 29. svibnja, održat će se 2. kolo Lige kadeta i juniora. (t.h.)

Izvor: 2874