Sport 27.10.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

SP U GIMNASTICI: Ude 5. na konju s hvataljkama

U Rotterdamu je održano Svjetsko prvenstvo u gimnastici, na kojem je nastupio i naš gimnastičar Filip Ude. Gimnastičari kluba Marijan Zadravec Macan i ove su sezone visoko postavili letvicu ciljeva, a da su na dobrom putu svjedoči najbolji rezultat hrvatske gimnastike ikad. Filip se plasirao na peto mjesto u konkurenciji konja s hvataljkama. Osim toga, nakon njegovog olimpijskog srebra u Pekingu 2008. godine ovo je najsjajniji rezultat hrvatske gimnastike i time još jednom ušao u povijest. Za vježbu je dobio ocjenu 15.316.
- Gledatelji to nisu mogli vidjeti, ali je Filip na početku vježbe pogriješio. Umjesto dva “kola”, napravio je tri i suci su mu odmah spustili početnu ocjenu za tri desetinke. Bez te pogreške, osvojio bi medalju, rekao je Mario Vukoja.
- Zbog dvije greške sam imao niže ocjene, a i startao sam s nižim od mog očekivanja. Da sam imao bolju startnu ocjenu finale bi bilo vrlo zanimljivo. Zadovoljan sam, ovo je najbolji plasman u hrvatskoj gimnastici na Svjetskom prvenstvu ikad i imam razloga biti ponosan, rekao je Filip. Sljedeći nastup imat će na Svjetskom kupu u Osijeku. (al)

Izvor: 2896