Sport 26.09.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

SPEEDWAY: Jurica Pavlic u borbu za prva 3 mjesta

U subotu, 29. rujna, na Stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu održat će se utrka za Grand Prix Challenge, u kojoj će se 18 vozača iz osam zemalja boriti za ulazak u Grand prix seriju 2013. godine. Po svom značaju to je druga najznačajnija koju ove godine priređuje Speedway klub “Unia”, ali za našeg najboljeg vozača Juricu Pavlica zapravo i važnija, a i teža od one za Grand Prix Hrvatske, održane 28. srpnja. Mjesto u elitnom društvu svjetskog spidveja jamči samo osvajanje jednog od prvih triju mjesta. Jura je četvrtim mjestom na domaćem Grand Prixu dokazao da se može nositi s najboljima, ali će ove subote borba za vrh sigurno biti i oštrija.
- Sad ću se još više potruditi da dođem na postolje, jer mi je na prošloj utrci izmaklo “za dlaku”. Motori su spremni, ekipa je spremna, a i ja sam, jer ovo mi je najveća želja - doći u Grand Prix. Pozivam sve ljubitelje spidveja na ovu utrku, jer garantirano nijedna vožnja neće proći bez borbe.
I organizator se dobro pripremio, rekao je predsjednik SK “Unia” Zvonimir Pavlic:
- Već smo dokazali da možemo stati uz bok velikih organizatora kao što su Cardiff, Kopenhagen, Prag, Göteborg. Sve je to nastalo iz truda naše ekipe mladih ljudi, ali i medija i publike, a posebno našeg Jurice, pred kojim je velik posao u subotu.
Organizator očekuje i veću posjetu nego za Grand Prix - u promotivnoj akciji prodano je 1.300 ulaznica po 10 kuna u svega nekoliko sati, a i školama je podijeljeno tisuću ulaznica. Oni koji žele rezervirati svoju to mogu učiniti na internetu u sustavu Eventima, a na samom stadionu Milenium svakog dana do utrke, od 12 do 17 sati. Početak utrke je u 19 sati, trening će se održati već u petak, 28. rujna, od 17 sati.
(k)

Izvor: 2996