Sport 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

SPEEDWAY KLUB PRELOG: Nova predsjednica Marija Zvornik

Speedway klub Prelog održao je u subotu, 15. ožujka izvanrednu izbornu skupštinu. Predsjednik kluba Siniša Radiković podnio je izvješće o proteklim aktivnostima, odnosno razlozima njezina izostanka u posljednjih nekoliko godina. Klub je spletom okolnosti, objektivnih, a i subjektivnih, u 2009. godini izgubio borilište, podsjetio je Radiković. Započeta je rekonstrukcija zaštitne ograde staze, ali taj posao nije završen jer je Grad Prelog krenuo u otkup zemljišta za novi stadion za spidvej, pa je akcija rekonstrukcije trebala prerasti u preseljenje do kojeg, međutim, (još) nije došlo jer je zapelo već na samom počeku, na otkupu zemljišta. Bez staze, Klub je uskoro ostao i bez vozača, a time i aktivnosti. Radiković je iz osobnih razloga predao dužnost, a skupština izabrala novo vodstvo Kluba koje je preuzelo obvezu da održi živom tradiciju spidveja u Prelogu, dugu više od pola stoljeća. Marija Zvornik kao prvu akciju najavila je izložbu i demonstracijsku vožnju uz 50. obljetnicu prve službene spidvej utrke u Prelogu, koncem siječnja. Klub će ove godine imati i svog vozača - Karla Pigaca iz Donjeg Kraljevca. No, Klub će biti aktivan i izvan natjecanja. Marija Zvornik rekla je:
- Pojavljivat ćemo se i u raznim javnim prilikama, poput dana cvijeća, da i mi pridoneseno raznolikosti onoga što Grad Prelog nudi, a i da sami prodajom suvenira ponovo počnemo zarađivati novac za buduće akcije i, nadamo se, buduću sportsku aktivnost. Planiramo i klupske izlete na značajnije utrke izvan Hrvatske, čime ćemo ponovo početi njegovati običaj da se ljudi druže i tako početi okupljati ljude oko Kluba. Učinit ćemo sve u nastojanju da Grad Prelog ponovo bude “grad spidveja”. Uspijemo li u tome, vjerujem da je dosežan i dugoročniji cilj, izgradnja novog stadiona u Prelogu.
Članove skupštine i njene goste iz Osijeka, Krškog i Lendave te Austrije pozdravili su gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Vijeća MO-a Prelog Željko Sokač te Klubu i njegovom novom vodstvu zaželjeli uspjeh u čuvanju velike sportske tradicije Preloga. (k)

Izvor: 3073