Sport 16.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

SPIDVEJ: I na Mileniumu pobjeda Pardubica

Trećom utrkom serije za prvenstvo parova Češke, Slovenije i Hrvatske, održanom u petak, 9. svibnja, na Stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu, otvorena je ovogodišnja sezona spidveja u Hrvatskoj. Pobijedili su s 22 boda Tomaš Suchanek i Hynek Štichauer iz Pardubica (Češka) ispred svojih zemljaka iz Mšena Filipa Šitere i Jana Holuba s 21 bodom, dok je treće bilo Krško, u sastavu Samo Kukovica, Matic Ivačič i Žiga Kovačič s 20 bodova. Domaćinima je pripalo nezahvalno četvrto mjesto, dijelom zahvaljujući i odluci suca u čiju se utemeljenost može sumnjati.
On je našeg najboljeg vozača Juricu Pavlica isključio zbog otezanja na startu baš u dvoboju s kasnijim pobjednicima. No, nije pred utrku dopustio postavljanje displeja koji bi svima pokazao da je Jura potrošio više od 2 minute da bude spreman uz startnu vrpcu – ovako je u to samo sudac siguran. U svim drugim vožnjama Jura je pobijedio, u nekima uvjerljivo, a u posljednjoj je Aleksandra Čondu iz Lendave nakon lošijeg starta uhvatio na samoj ciljnoj crti. Treća pobjeda u tri utrke Pardubicama je donijela i komotno vodstvo u prvenstvu.
Rezultati: 1. Pardubice 22 (Tomaš Suchanek 11, Hynek Štichauer 11), 2. Mšeno 21 (Filip Šitera 14, Jan Holub 6), 3. Krško 20 (Samo Kukovica 11, Matic Ivačič 4, Žiga Kovačič 5), 4. Unia Donji Kraljevec 18 (Jurica Pavlic 15, Renato Cvetko 3, Karlo Majnić nije ulazio u borbu), 5. Ljubljana 17 (Maks Gregorič 13, Matic Voldrih 2, Nejc Malešič 2), 6. Prag 13 (Michal Škurla 8, Ondrej Smetana 5), 7. Lendava 12 (Aleksander Čonda 11, Ladislav Vida 1)
Poredak u prvenstvu: Pardubice 79, Mšeno 64, Ljubljana 56, Krško 52, Prag 49, Lendava 38, Unia Donji Kraljevec 32.
Slika Dragan Višnjić

Prvenstvo Hrvatske i Slovenije

Pobjeda Žagaru

Utrkom u Ljubljani, u subotu, 10. svibnja počelo je ovogodišnje prvenstvi Hrvatske i Slovenije. Pobijedio je domaćin Matej Žagar, kojem je posao bio olakšan i time što nije imao pravu opoziciju - najbolji hrvatski vozač Jurica Pavlic bio je na dužnosti za svoj klub iz Wroclava u Poljskoj ligi. Drugi je bio Aleksander Čonda iz Lendave, a treći drugi Ljubljančanin Matic Voldrih. Utrku je više od borbi označila teška nesreća u osmoj vožnji. Naš Renato Cvetko je pao u trenutku kad je bio na drugom mjestu, a Samo Kukovica iz Krškog na trećem nije ga uspio izbjeći i udario ga, da bi potom i sam sa silinom udario u zaštitnu ogradu. Cvetko je slomio nogu i time prošao bolje – Kukovici su u Kliničkom centru dijagnosticirane teške ozljede glave, srećom ne životno opasne, ali je morao biti stavljen u indusciranu komu. Prvenstvo se nastavlja u našem susjedstvu, u Lendavi, 24. svibnja - tu će se Pavlic suprotstaviti Žagaru. Već ove subote Pavlic starta u polufinalu Europskog prvenstva, u Krškom.(k)

Izvor: 3081