Sport 11.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

SPIDVEJ: Pavlic brži od Žagara

Dvostrukim programom prošlog vikenda na Stadionu Mileniume u Donjem Kraljevcu počela je ovogodišnja domaća sezona spidveja. U subotu, 6. travnja, održana je utrka ovogodišnjeg zajedničkog prvenstva Hrvatske i Slovenije za pojedince, a rezultat je obradovao domaću publiku, pobijedio je Jurica Pavlic ispred starog rivala Mateja Žagara iz Ljubljane. U prvom njihovom odmjeravanju pobijedio je Žagar, ali je Jurica najbolje sačuvao za kraj, u odlučujućoj vožnji dana, u finalu, bio je brži i tako zauzeo najviše mjesto na postolju. U Novom sustavu bodovanja za prvenstvo bodovi finalne vožne se pribrajaju bodovima osvojenim u redovnom dijelu natjecanja pa Pavlic i Žagar tako u nastavak prvenstva idu izjednačeni, sa 17 bodova. Od ostalih naših vozača nastupili su Renatko Cvetko, bio je deseti s 6 bodova, dok je Karlo Majnić s 2 boda zauzeo četrnaesto mjesto. Debitirao je Karlo Pigac – ostao je na začelju, ova utrka za njega je značila tek priliku da okusi atmosferu natjecanja.
Rezultati: Jurica Pavlic (Hrvatska) 17, Matej Žagar (Slovenija) 17, Aleksander Čonda (Slovenija) 13, Samo Kukovica (Slovenija) 11, Denis Štojs (Slovenija) 10, Matic Voldrih (Slovenija) 9, Jernej Pečnik (Slovenija) 8, Maks Gregorič (Slovenija) 7, Žiga Radkovič (Slovenija) 6, Renato Cvetko (Hrvatska) 6, Matic Ivačič (Slovenija) 5, Ladislav Vida (Slovenija) 5, Dalibor Bot (Slovenija) 4, Karlo Majnić (Hrvatska)2, Jan Mesiarik (Slovačka) 2 i Karlo Pigac (Hrvatska) 0
Pobjeda paru iz Plzena
U nedjelju je održana utrka “Adriatic kupa” za parove u kojoj su nastupili predstavnici klubova iz Hrvatske, Austrije, Češče, mađarske i Slovenije. Pobjeda je pripala dvojcu Zdenek Simota i Jan Holub iz Plzena u Češkoj s 22 boda. Toliko su osvojili i Ljubljančani Maks Gregorič i Matic Voldrih, ali je iskusni Simota u razvažanju bio brži od Gregoriča. Treće mjesto pripalo je domaćinima Jurici Pavlicu, koji je bio nepobijeđen, ali nije imao dovoljnu podršku od svog partnera Karla Majnića.
Rezultati: PK Plzen 22 (Zdenek Simota 16, Jan Holub 6), AMTK Ljubljana 22 (Maks Gregorič 17, Matic Voldrih 5, Jernej Pečnik nije vozio), SK Unia 20 (Jurica Pavlic 18, Karlo Majnić 2), AMD Krško 18 (Samo Kukovica 13, Denis Štojs 4, Matic Ivačič 1), ST Lendava 17 (Aleksander Čonda 15, Ladislav Vida 2), Big’s MSC Morahalom 14 (Roland Benko 8, Patrik Nagy 6) i ZV Wiener Neustadt 13 (Daniel Gappmaier 8, Lukas Simon 5).

Izvor: 3024