Sport 07.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

SPIDVEJ: Pavlic najbolji u Debrecenu

Najboji hrvatski vozač Jurica Pavlic uvjerljivo je, pobjedom u kvalifikacijskoj utrci održanoj u srijedu 1. srpnja u mađarskom Debrecenu započeo ovogodišnje borbe za naslov prvaka Europe u spidveju. Pavlic je osvojim 14 bodova, koliko i njegov najozbiljniji rival Robert Miskowiak iz Poljske, ali je Jurica u razvažanju bio brži.
Treće mjesto pripalo je Dancu Hansu Andersenu s 12 bodova. U Challenge utrku, koja će se 6. srpnja održati u Žarnovici, u Slovačkoj, iz Debrecena su se plasirala još dva Poljaka, Sebastian Ulamek i Janusz Kolodziej, sa po 11 bodova, te drugi Danac Nicklas Porsing s 9 bodova dok će kao rezerva svoju šansu čekati Šveđanin Peter Karlsson, koji je osvojio 8 bodova. O prvaku će odlučivati serija od četiri finalne utrke, jedna će se održati u Donjem Kraljevcu, 14. rujna. Ovo će svakako ići na ruku Jurici u nastojanju da ponovi uspjeh iz 2007. godine kada je već bio europski prvak, ali će zadatak ove godine biti znatno teži nego onda. Nekolicini najboljih Europljana mjesta u finalu su zajamčena, među njima su i trostruki svjetski prvak Danac Nicki Pedersen, Poljak Tomasz Gollob, još jedan svjetski prvak i vodeći u poretku ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, te Rus Emil Sajfutdinov, u ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu trenutno drugi.

U Krškom (ponovo) najbolji Ljubljančani

U subotu, 4. svibnja, u Krškom održana treća utrka natjecanja parova nekoliko susjednih zemalja za “Adriatic kup” donijela je još jedan uspjeh Ljubljančanima. Prvo mjesto osvojili su s 26 bodova koliko su imali i domaćini, ali je domaćin Denis Štojs u razvažanju stao zbog tehničkih teškoća. Treća je bila Lendava s 23 boda, a Unia iz Donjeg Kraljevca četvrta sa 17 – ali tu je bodove uglavnom osvajao domaćin Matic Ivačič, zapisao je 13, koji je za ovi priliku “posuđen” Uniji, ostala 4 osvojio je Karlo Majnić. Nakon tri utrke u ukupnom poretku vodi Ljubljana sa 72 boda, Lendava i Krško imaju po 63, Unia i53, slijede Plzen (Češka) sa 48, Wiener Neustadt (Austrija) sa 42 i Morahalom (Mađarska) sa 37 bodova.(k)

Izvor: 3028