Sport 05.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

SPIDVEJ: U subotu u D. Kraljevcu

Približava se vrhunac ovogodišnje domaće sezone spidveja, Speedway klub Unia iz Donjeg Kraljevca bit će iduće subote, 14. rujna domaćin treće utrke finalne serije za Europsko prvenstvo 2013. godine.
Europsko prvenstvo ove godine je dobilo na snazi, najbolje o tome svjedoči činjenica da se titulu prvaka Starog kontinenta bore dvojica koja su i neposredni takmaci u borbi za naslov svjetskog prvaka, to su trenutno vodeći Rus Emil Sajfutdinov i Britanac Tai Woffinden, koji je u poretku zsad četvrti, a uz njih su tu svjetski prvaci Nicki Pedersen iz Danske i Poljak Tomasz Gollob, koji se u svjetskom prvenstvu bore za brončanu medalju. Utrka za svjetsko prvensto “težinom” starne liste ne zaostaje puno za Grand Prix utrkom, a po kvaliteti borbi zasigurno i manje.
Naš najbolji vozač Jurica Pavlic u ukupnom je poretku sada jedanesti, ali je već dokazao da je sposoban nositi se s najboljima i na stazi koju ipak poznaje bolje nego drugi nastojat će se približiti vrhu poretka. Utrka će početi u 14 sati.(k)

Izvor: 3045