Sport 29.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

SPIDVEJ: Wild card

Speedway stadion Milenium u Donjem Kraljevcu priprema se za ovogodišnju najveću utrku koja se održava 14. rujna, a dolaze najveća imena speedwaya koji se bore za titulu prvaka Europe. Jurica Pavlic nastupio je u dva finala osvojivši 14. mjesto u Gdansku te 11. mjesto u Togliattiju u Rusiji. Trenutno je na jedanaestom mjestu, ali do kraja prvenstva još su dvije utrke gdje će zasigurno nadoknaditi izgubljene bodove. Speedway europsko prvenstvo novi je ciklus natjecanja od ove godine, u četiri utrke petnaest vozača koji su kvalifikacijama ušli u finale skuplja bodove za titulu prvaka. Wild card, vozač s pozivnicom, u finalu na Mileniumu bit će Poljak Krzysztof Kasprzak, dobro poznat publici po pobjedi u Grand prix Challengeu prošle godine.
-Velika mi je čast nastupiti u ovako prestižnom prvenstvu, na stazi koja je uvijek odlično pripremljena. Imam lijepa sjećanja na ovaj stadion jer sam se prošle godine kvalificirao u Grand Prix. Mislim da je „SEC“ budućnost speedwaya i bit će ovo vrlo zanimljiva utrka – komentirao je Kasprzak nakon što je „One sport“, tvrtka koja je vlasnik prava za ovo prvenstvo, odobrila njegov wild card.
Trenutno je u poretku vodeći Rus Emil Sayfutdinov koji je pobijedio na oba finala, osvojivši ukupno 27 bodova. Iza njega Nicki Pedersen s 24 boda te treće mjesto zauzima Tai Woffinden s 23 boda. Tomasz Gollob prati ih u stopu, te su tu još velika imena speedway svijeta: Martin Vaculik, Hans Andersen, Maciej Janowski, Freddie Lindgren, Artem i Grigorij Laguta, Roman Povazhny, Aleš Dryml. Prva rezerva je Lukasz Sowka, vozač iz kluba Marma Rzeszow, kolega Jurice Pavlica, a druga rezerva Renato Cvetko.
Ulaznice su u pretprodaji u sustavu Eventima, po cijenama s 10% popusta koji vrijedi do 1.9., od 52 do 450 kuna.

Izvor: 3044