Sport 16.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

SPORT: Novac ponovo problem

Održana je 14. sjednica Izvršnog odbora Zajednice sportova Međimurja (predsjedao Mato Kljajić) s koje izdvajamo najvažnije, jednoglasno donijete zaključke. Prihvaćena je informacija oko raspisanog natječaja HOO-a glede pomoći oko financiranja aktivnih sportskih zajednica i sportskih škola za 2014. godinu.
Dodijeljena sredstva zbog teške financijske situacije biti će ove godine znatno manja u odnosu na 2013. godinu, s našeg područja na raspisani natječaj sa svom potrebnom dokumentacijom poslani su zahtjevi Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurja i Košarkaškog kluba Donji Kraljevec za sredstva aktivnih sportskih zajednica, a za pomoć oko djelovanja sportskih škola poslani su zahtjevi Tenis kluba “Franjo Punčec” Čakovec, Nogometnog kluba Strahoninec, Biciklističkog kluba “Mura avantura” i Stolnoteniskog kluba Sloboda Mihovljan. Rješenja HOO-a biti će poznata do kraja lipnja.
Članovi IO-a upoznati su i s tijekom organizacije tradicionalne akcije Zajednice, pod pokroviteljstvom HOO-a - Olimpijski festival dječjih vrtića, ove godine na SRC-u Mladosti Čakovec nastupa 700-tinjak mladih iz 17 međimurskih dječjih vrtića (o toj akciji više u posebnom izvješću). Bilo je riječi i o organizaciji Svjetskog rukometnog prvenstva juniorki čiji će se dio (Grupa D: Rusija, Rumunjska, Slovenija, Kina, Brazil i Tunis) od 28. lipnja do 13. srpnja održati u Čakovcu. Iako su o toj akciji u IO-u doznali iz novina, podržavaju je u cijelosti i po potrebi će se uključiti u organizaciju.
Za kraj smo ostavili rješenje oko u zadnje vrijeme mnogo puta spominjanog pitanja stručne službe Zajednice. Obzirom da je u odnosu na odobrena sredstva za sport iz županijskog proračuna financiranje stručne službe i 2 djelatnika trenutno preskupo, u dogovoru s djelatnicima, a prema postojećim zakonskim propisima, donijet je sljedeći zaključak. S 1. lipnjem sporazumno se raskida radni odnos s tajnikom, do kraja godine kada će se donijeti novo rješenje tajničke poslove volonterski će obavljati pojedini članovi IO-a.
Administrativno-računovodstveni djelatnik svoje će poslove obavljati do 1. studenoga, a sve ostale odluke po tom će se pitanju rješavati prema zakonskim propisima u hodu shodno dogovoru sa Županijom koja osigurava sredstva.
Josip Freiler

Izvor: 3081