Sport 19.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Sportaši uz Dane Kotoribe

Obilježavanje Dana Kotoribe i obljetnicu oslobađanja tamošnje karaule počelo je 7. rujna uličnim malonogometnim turnirom i natjecanjem u gađanju zračnom puškom. Domaćin sportskih susreta na igralištu kod stare škole bio je MNK klub 75, a pokrovitelj Općina Kotoriba. U gađanju zračnom puškom natjecalo se 8 ekipa. Prvo mjesto osvojili su članovi UDVDR-a - ogranak Kotoriba (Josip Horvat, Drago Rajher, Miljenko Fuš i Stanislav Trstenjak) s 572 pogođena kruga. Druga je bila ekipa Ruđera Boškovića sa 354 a treće mjesto pripalo je ekipi Bereka s 299 krugova. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Drago Rajher sa 154, dok su se iza njega plasirali Josip Horvat (153) i Miljenko Fuš (135). Njima je općinski načelnik Ljubomir Grgec uručio kao nagrade medalje.
• Mali nogomet igralo je pet ekipa kotoripskih ulica. Nakon odigravanja utakmica po sustavu svaki sa svakim, pobjednik turnira postala je ekipa Nikole Zrinskog. Na drugo mjesto plasirala se ekipa Ruđera Boškovića 1, treća je bila Školska ulica, četvrta Ruđera Boškovića 2, dok je peto mjesto osvojila Ulica kralja Tomislava.
Tri najbolje ekipe su od načelnika Grgeca dobile na poklon majice. Na utakmicama je sudio dvojac Stjepan Gerić i Mario Paveli.
Mladen Grubić

Izvor: 3047